Etter en etterlengtet opptur og en drømmestart i ATP-sluttspillet var det en smilende Ruud som ble intervjuet etter triumfen:

– Jeg tror dette er det beste jeg har spilt siden US Open. Det er jeg ekstremt fornøyd med. De siste månedene har vært trøblete, men sånn er det i tennis. Man må gjennom slike perioder i løpet av karrieren, sier Ruud på sendingen til rettighetshaver Discovery+.

Etter US Open-finalen har Ruud hatt en tung periode med flere overraskende tap, men nå kan det se ut som at selvtilliten er tilbake og forehandspesialisten fra Snarøya håper å ta seg langt i det prestisjetunge ATP-sluttspillet:

– Jeg må bare late som denne seieren aldri skjedde og bringe den beste versjonen av meg selv i neste oppgjør. Jeg trenger minst en seier til for å komme meg til semifinalen, fortsetter Ruud som denne uken vil ha noen helt spesielle gjester tilstede i den norditalienske byen Torino:

– Bestemødrene mine kommer nedover i morgen, så jeg håper de kan bringe meg litt lykke. De fulgte min fars karriere tett frem til han la opp, så det blir gøy å ha de her. Støtte fra familie er alltid bra, forteller Ruud.

KUNNE KNYTTE NEVEN: Casper Ruud har nå et godt utgangspunkt foran de to siste gruppespillskampene mot Rafael Nadal og Taylor Fritz. Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters

Foran Ruuds åpningskamp i ATP-sluttspillet mot Auger-Aliassime, var det spådd en jevn batalje mellom den norske verdensfireren og den kanadiske verdenssekseren.

Den siste tiden har nemlig Ruud slitt, mens Auger-Aliassime hadde 16 strake seiere før han i forrige kamp tapte for danske Holger Rune.

Spådommene om en tett batalje var akkurat det de oppmøtte på storarenaen Pala Alpitour fikk se i første sett. Nordmannen og kanadieren fulgte hverandre som katt og mus, og da ingen klarte å bryte hverandres servegame måtte det ende i et tiebreak.

Der trakk Ruud det lengste strået da han vant 7–4 og tok første sett.

RUUD-MOTSTANDER: I motsetning til norske Ruud har Auger-Aliassime har vist gryende form den siste tiden. Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Innledningsvis i andre sett fortsatte katt og mus-leken mellom duellantene. Igjen slet de med å bryte hverandres servegame, men på stillingen 3–3 skulle Ruud etter over en times spill stå for dagens første brudd.

Etter å ha brutt til 4–3 servet Ruud seg opp til 5–3 i det påfølgende gamet. Auger-Aliassime sto imot presset i sitt påfølgende servegame og reduserte til 5–4, men da Ruud fikk kampens skjebne i sine hender lot han ikke sjansen gå ifra seg.

23-åringen avsluttet med et kontrollet servegame og sikret seieren i strake sett etter en time og 50 minutters spill.

TO AV TRE: Ruud har vunnet to av tre oppgjør mot Auger-Aliassime på ATP-nivå i løpet av karrieren. Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters

Dermed har Ruud fått en drømmeåpning på den prestisjetunge turneringen som flere anser som tennisens viktigste bak de fire Grand Slam-turneringene.

Turneringen er ikke bare viktig av sportslige grunner. For vinneren av turneringen kan stikke av med svimlende 48,5 millioner kroner i premiepenger. Aldri før har en tennisturnering på ATP-touren hatt en så stor premiepott.

Det er andre gang i karrieren at Ruud deltar i turneringen. Under debutopptredenen i fjor tok nordmannen seg helt til semifinalen hvor han røk for russiske Daniil Medvedev.

Ruud spiller etter all sannsynlighet neste kamp av storturneringen førstkommende tirsdag. Da venter enten hans barndomsidol Rafael Nadal eller turneringsdebutant Taylor Fritz.