– Bilen vil ikke gå fortere, sier han oppgitt i internradioen til teamet.

Mercedes-kollega George Russell var nummer 12.

Lewis Hamilton uttalte seg ganske positivt fredag ettermiddag:

– Dette er ikke stedet for å teste skikkelig en oppgradering, men bilen føltes generelt bra. Det er synd at vi ikke var så nær som jeg håpet på slutten av økten.

– Jeg følte absolutt forbedringene, og jeg er takknemlig for det. Takk til alle på fabrikken vår. Vi må fortsette og se om vi kan presse mer juice ut av bilen til Sky.

– Forhåpentligvis er dette en plattform å bygge videre på.

Mercedes har gjort oppgraderinger i håp om å bli mer konkurransedyktig. Men som Hamilton antyder vil de kanskje ikke se hvor langt de eventuelt har kommet før Barcelona i neste løp.

– Det er litt optimistisk å tro at den oppgraderte Mercedes’en skal blande seg inn i kampen, sier eksperten Henning Isdal på Viaplay-sendingen.

– Det ser ikke ut som om Mercedes er helt der oppe, men de er nærmere enn de har vært, sier hans kollega Atle Gulbrandsen.

Max Verstappen noterte beste tid på fredagens andre treningsøkt, fulgt av Ferrari-duoen Charles Leclerc og Carlos Sainz jr. Spanjolen forårsaket etter hvert rødflagg, fordi han sneiet borti en barriere så hjulet løsnet.

Red Bull har dominert stort til nå i sesongen. Mercedes er per nå bare tredje best i konstruktør-VM, også bak Aston Martin – og med Ferrari jagende bak.

– Monaco er en stor utfordring for oss sammenlignet med andre baner, hevder Red Bull-sjef Christian Horner til Sky.

Sergio Pérez, som er Red Bulls andre fører, slet fredag og var mer enn halvsekundet bak Verstappen på den andre økten.

I Monaco er det bare hovedløp. Med andre ord er det kvalifisering lørdag og løp søndag.

Kjendisene elsker Monaco Grand Prix, mens førerne ikke trives like godt i de trange gatene i Monte Carlo.

Søndagens løp blir det første på tre uker – etter at VM-runden på Imola sist helg måtte avlyses på grunn av flommen i Italia.

Vil du lese mer om førerne, lagene, banene og duellene i 2023-sesongen? VGs store Formel 1-magasin kan kjøpes i vår nettbutikk (fri frakt!)