Målet til Haaland kom etter et nydelig City-angrep hvor Jack Grealish fikk ballen fra Kevin De Bruyne, dro seg fri langs siden og la flatt inn foran mål. Der kom Haaland skliende og satte sitt første mål i den lyseblå Manchester City-drakten.

Da var treningskampen mot Bayern München bare 11 minutter og 44 sekunder gammel.

– Han har en nese for mål, sier Pep Guardiola.

– Han scoret et mål, som er viktig. Disse type baller foran keeperen er han alltid på, fortsetter Manchester City-manageren.

Minuttet etter scoringen ble kampen avbrutt. Da spillerne hastet inn i garderoben for å søke ly fra lynet, filmet VG en dialog mellom Grealish og Haaland.

– Hva var det jeg sa? sier Grealish til Haaland i det spillerne går i gangene mot garderoben.

– Det er derfor jeg er her, gliser Haaland.

– Jeg sa det til ham rett før kampen. Når jeg går ned til linjen, vær der på første stolpe, sier Grealish.

Manchester Citys kamp mot den tyske giganten Bayern München skulle i utgangspunktet startet klokken 01:00, men ble utsatt grunnet lyn i Green Bay. Stormen hadde vært meldt flere dager i forveien, og slo dessverre til.

Avspark ble utsatt i et drøyt kvarter og de 80.000 tilskuerne her på Lambeau Field ble bedt om å forlate tribunene av sikkerhetsmessige årsaker.

Da kampen startet et drøyt kvarter forsinket, gikk det kort tid før Haaland viste seg frem. Jærbuen limte flere baller i krysset på oppvarmingen, og allerede før 12 minutter var passert i City-drakten plasserte han seg perfekt på første stolpe og skled et innlegg fra venstre kant Grealish i mål.

Da hadde det allerede lynet flere ganger over hodene på alle fremmøtte på hjemmearenaen til NFL-laget Green Bay Packers. Etter nettkjenningen fikk også spillerne beskjed om å forlate banen og gå i garderoben.

Kampen ble sparket i gang igjen kl. 02:25, omtrent en time etter at den ble avbrutt. Da med 27 ekstra minutter før det ble fem minutters pause. Deretter ble 2. omgang spilt på 40 nye minutter.

Like før pause satte Haaland ballen i nettet igjen, men scoringen ble annullert for offside.

Jærbuen ble byttet ut til pause – altså etter 40 minutter – for den regjerende Premier League-mesteren. I sommerens første treningskamp mot Club América ble han værende på sidelinjen hele kampen.

– Det er de første 40 minuttene han spiller, og det etter bare fire-fem treningsøkter. Han trenger uker, det er ikke sånn at han kan spille 180 minutter. Han trenger tid, sier Guardiola.

– Han har trent veldig bra, og virker som en veldig fin fyr med beina plantet på jorden. Han er en viktig signering.

Oppgjøret mot Bayern München var Manchester Citys siste treningskamp denne sommeren. Neste lørdag venter Liverpool i Community Shield, før Premier League starter borte mot West Ham søndag 7. august.