Et snaut kvarter ut i første omgang kontret Haugesund effektivt, før Zafeiris tok med seg ballen inn i feltet og banket den i mål.

Lars Vilsvik stoppet imidlertid jakten da han så det Hagenes først ikke gjorde: Zafeiris tok ballen med seg med hånda.

Målet ble tilsynelatende godkjent, Zafeiris gjorde som Diego Maradona i ’86 og feiret som om ingenting hadde skjedd – mens Strømsgodset-spillerne omringet Hagenes.

– Det er jo en soleklar hands og jeg ventet bare på fløyta, men den kom ikke. Da måtte jeg bort og høre. Etter å ha fått tenkt seg litt om, gjorde han det rette. Den føler jeg han burde fått med seg, sier målvakt Viljar Myhra diplomatisk til VG.

GUDS HÅND? Christos Zafeiris banket ballen i mål – men ikke uten å ha benyttet ulovlige midler. Foto: Skjermdump Discovery+

Først da dommeren gikk ut på sidelinjen for en prat med sin assistent, ble «kjempehandsen» oppdaget, scoringen annullert og jubelen stilnet.

– Takk og lov! sa Gauseth i Fotball Direkte da annulleringen ble et faktum.

– Jeg må først berømme dommerteamet. Fra mitt ståsted ser det ut som at hoveddommer ikke ser situasjonen, men han kom fram til rett beslutning. Den avgjørelsen berømmer jeg spesielt hoveddommer for, sier trener Håkon Wibe-Lund til VG.

I andre omgang var det i stedet innbytter Lars-Jørgen Salvesen som kunne krige inn seiersmålet etter et hjørnespark fra venstre. Gustav Valsvik stupheadet mot mål, Salvesen styrte den inn – sitt første seriemål siden korsbåndsskaden som holdt ham ute av store deler av forrige sesong.

– Det har vært en lang vei. Et helt år på sidelinjen setter sine spor. Å komme ordentlig i gang i serien, på bortebane og på gress, det er ekstra deilig, sier Salvesen til VG.

Wibe-Lund sier de var forberedt på en tung sesong, med tanke på sesongoppladningen og de økonomiske problemene som stadig plager klubben – og sier det gjør ham ekstra stolt av seieren.

TRIVES MOT FK HAUGESUND: Lars-Jørgen Salvesen kom inn og scoret sitt fjerde mål på tre kamper mot FK Haugesund i Godset-drakta. Her feirer han med Johan Hove. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Selve kampen bar av at begge lag preg var uten poeng til nå denne sesongen, og Zafeiris’ var langt på vei den eneste målsjansen skapt i åpent spill.

Hjemmelaget var ved to anledninger nære på dødball, men Strømsgodset-målvakt Viljar Myhra forsvarte målet heroisk.

Strømsgodset tok sin første seier, spesielt sterk ettersom den skjedde på naturgressunderlaget de så ofte sliter med. FK Haugesund er fortsatt uten poeng i årets sesong.