I går skrev Folkebladet om Gulbrandsen, som etter operasjon i vår og opptrening, gledet seg til å komme i gang med ny sesong igjen, etter en trøblete fjorårssesong med skade.

Gulbrandsen skulle stille på favorittdistansen, klassisk sprint, under den finske åpningen fredag, og skulle også gå lørdagens 10 kilometer i klassisk. Torsdag morgen kom imidlertid kontrabeskjeden. 22-åringen har nå blitt syk.

– Jeg ble syk over natta til i dag. Det har ikke slått ut voldsomt ut, men det hadde det nok gjort om jeg skulle trent i dag (torsdag), sier hun til Folkebladet.

Det var Nye Troms som første omtalte nyheten.

Håper å rekke Beitostølen

Gulbrandsen håper ikke at dette blir noe verre, og at hun er tilbake igjen til den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen neste helg.

– Ja, jeg håper at det jeg slipper det verste, slik at jeg kan gå på Beitostølen neste helg. Jeg håper det ikke slår noe mer ut enn dette, sier hun.

Den finske sesongåpningen ses ikke på som «superviktig», og hun ville ikke ta noen sjanser her. Likevel kom sykdommen veldig ubeleilig, da Gulbrandsen hadde sett veldig frem til å komme i gang.

– Ja, det var ikke noe viktig renn sånn sett, men jeg hadde sett frem til å komme i gang igjen. Så det var litt dritt egentlig. Men hvis jeg får gått neste helg, så går det greit, sier 22-åringen.

På vei hjem

Når Folkebladet snakker med henne satt hun i bilen på vei hjem. 22-åringen kommer fra Langhågen like over kommunegrensa fra Senja til Sørreisa, men studerer og bor i Tromsø.

– Jeg får se om jeg kanskje drar helt hjem (til Langhågen) siden det ikke er skiføre i Tromsø. Hvis jeg kan trene igjen allerede om noen dager, så er det greit å ta det på ski, sier hun, og sikter til at det er skiforhold på Bardufoss med utlagt kunstsnø.

– Det var bra sist jeg var der. Uansett er det bedre enn å bare kunne løpe i Tromsø, avslutter hun.

Gulbrandsen representerer BOIF Ski og er på regionlaget Team Elon Nord-Norge.