Det sa landslagssjef Lars Lagerbäck på en pressekonferanse tirsdag.

– Elabdellaoui fikk ikke lov av Olympiakos å komme hit fordi det kun er en internasjonal dato for VM-klare land. Vi har forsøkt å ha dialog med dem, men vi har ikke lyktes i å få dem til å ombestemme seg, sa Lagerbäck på pressekonferansen.

Elabdellaoui og hans greske klubb måtte nøye seg med tredjeplass i hjemlig serie denne sesong, klubbens svakeste plassering på 24 år.

Nå hentes Rosenborg-back Vegar Eggen Hedenstad inn til kampene mot Panama og Island.

Rosenborg-back Vegar Eggen Hedenstad hentes inn som erstatter for Elabdellaoui. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Må være realistiske

På pressekonferansen fikk Lagerbäck spørsmål om hva han legger til grunn når han rådgir spillere som vurderer et klubbskifte.

Svensken sa at han anbefaler sine spillere å se på muligheten for spilletid når de vurderer en overgang til større klubber.

– Fotballmessig må de være så realistiske som mulig, svarte den svenske landslagssjefen på NTBs spørsmål, før han la til at det er mer enn kun det sportslige som må legges til grunn for at en spiller skal trives i en ny klubb.

– Det er en vanskelig avgjørelse, men de må også se på den sosiale situasjonen. Jeg har kjent flere spillere som ikke har trivdes spesielt bra ved siden av det fotballmessige.

Imponert over Berge

Sander Berge, som nylig er tilbake etter en langtidsskade, er en het mann som har vært jaktet på av blant andre den spanske storklubben Sevilla.

Lagerbäck skrøt av unggutten på tirsdagens pressekonferanse og la til at det ikke er mye som tyder på at Genk-spilleren har vært ute med skade i nesten sju måneder.

(©NTB)