CRYSTAL PALACE - ARSENAL 1–1

Aubameyang sendte Arsenal i ledelsen i første omgang, men Crystal Palace slo tilbake etter pausen og sikret poengdeling på Selhurst Park.

Dermed fortsetter lagene å ligge side om side på tabellen etter lørdagens kamp, på henholdsvis 9.- og 10.-plass før resten av runden spilles.

Arsenal-trener Mikel Arteta startet med sine største offensive kanoner i bortemøtet med Crystal Palace. Aubameyang, Alexandre Lacazette, Nicolas Pépé og Mesut Özil hadde fått plass i startoppstillingen.

Det tok kun 12 minutter før Arsenals toppscorer satte inn den første scoringen, etter fint kombinasjonsspill med Lacazette.

Det ble omgangens eneste scoring i det som ble en sjansefattig omgang.

Direkte rødt

Ti minutter etter hvilen var det hjemmelagets toppscorer som fikk ballen i nettet. Jordan Ayew sendte av gårde et skudd fra kloss hold som gikk innom foten til Arsenal-forsvarer David Luiz og dalte i en bue over Arsenal-keeper Bernd Leno.

Drøye 20 minutter før slutt fikk Arsenals målscorer direkte rødt kort etter en stempling av Max Meyer. Dommeren trakk først frem det gule kortet, men etter at videodommeren hadde tatt en nærmere kikk på situasjonen ble dette omgjort til direkte rødt.

Dermed går Aubameyang trolig glipp av kampene mot Sheffield United, Chelsea og Burnley.

Stang ut

Crystal Palace var nær ved å sikre seg alle poengene da Sokratis reddet et skudd på streken ti minutter før slutt. Arsenal hadde også en ball på innsiden av stolpen og ut tre minutter senere.

Crystal Palace presset på for vinnermålet, men det ingen av de to lagene klarte å finne veien til nettmaskene. Dermed endte det 1-1.

Neste runde tar Arsenal imot overraskelseslaget Sheffield United, mens Crystal Palace møter Manchester City borte.