VILLARREAL - BARCELONA 0–2

Gerard Piqué headet i tverrliggeren for Barcelona i første omgang, mens Roberto Soriano tvang Marc-André ter Stegen til å gjøre en meget kvalifisert redning, men det var likevel helt åpent før de siste 45 minuttene på Estádio de la Cerámica.

Daniel Raba gjorde det imidlertid veldig vanskelig for eget lag da han fikk direkte rødt kort for å meie ned Sergio Busquets med en halvtime igjen.

Barcelona fikk umiddelbart flere sjanser, og Suárez skjøt i stolpen kun åtte minutter etter at Raba fikk marsjordre.

I det 72. minutt klarte ikke Villarreal å stå imot lengre, og det var Suárez som puttet ballen i nettet. Spissen fikk ballen av Messi, lot Paco Alcácer låne den litt før han selv rundet keeper og sendte bortelaget i ledelsen.

Barcelonas Luis Suárez feiret scoring mot Villarreal søndag. Foto: Alberto Saiz / AP / NTB scanpix

Tangerte Müller-rekord

Messi befestet sin posisjon som La Ligas toppscorer drøye ti minutter senere da han punkterte kampen til 2-0.

Argentineren satte inn sitt 14. mål for sesongen alene med keeper.

Med søndagens scoring tangerte den lille fotballmagikeren fra Argentina legendespiss Gerd Müllers rekord i antall mål scoret for én og samme klubb i en av de fem store ligaene i Europa (Tyskland, England, Spania, Frankrike og Italia).

Begge har scoret 525 mål for sine klubber. Müller spilte 15 sesonger for Bayern München i tysk Bundesliga.

Barcelona innehar tabelltoppen med 39 poeng. Fem poeng skiller ned til Valencia på annenplass.

Bilbao klatret

Også flere andre spanske klubber var i aksjon søndag kveld.

Saúl ble eneste målscorer da Atlético Madrid vant 1-0 over Real Betis søndag. Den spanske midtbanespilleren satte ballen i mål etter 30 minutter.

Atlético har tredjeplassen på tabellen, to poeng foran hovedstadsrival Real Madrid på plassen bak. Det er seks poeng opp til serieleder Barcelona.

I tidligkampen søndag tok Málaga tre svært viktige poeng mot Real Sociedad. Borja Bastón og Chory Castro scoret målene i 2-0-seieren, som gjør at Málaga har fire poeng opp til Deportivo på sikker plass.

Athletic Bilbao hadde i utgangspunktet den siste sikre plassen på i La Liga før søndagens runde, men gjorde et byks på tabellen med 2-1-seier mot Levante. Et selvmål av Sergio Postigo ble avgjørende etter 79 minutter.

Aritz Aduriz sendte Bilbao i ledelsen fra straffemerket etter kun fem minutter, men Aymeric Laporte havnet på scoringslista for motsatt lag da han satte ballen i eget nett i det 73. minutt.