Da det gjensto noen hundre meter, stoppet Riiber nemlig opp og så seg etter konkurrentene. Han bukket og gikk så videre til målområdet. Lagkamerat Jørgen Graabak er ikke all verdens imponert over stuntet.

– Han har dritet oss ut nok med det han gjør på idrettsbanen. Hovering synes jeg han kan holde seg for god for, men samtidig: Er det én dag han skal få lov til å gjøre det, så er det i dag, sier Graabak til VG.

Se øyeblikket øverst i saken.

Riiber avslutter VM med fire av fire gull. Han er nå tidenes mestvinnende i VM-historien med totalt åtte VM-gull. Jens Lurås Oftebro tok sølvet bak Riiber, mens Johannes Lamparter tok bronse.

– Han skal få lov til å være litt høy og mørk. Han setter bakkerekord med god margin og går et godt skirenn. I dag skal han få gjøre akkurat hva han vil, sier Graabak – og fortsetter:

– Det er mye følelser. Han føler seg som kongen i dag og da bobler det sikkert litt over for ham også. Det kan jeg tilgi.

Riiber sier til NRK at han lot seg inspirere av Johannes Thingnes Bø. Da VG møter gullvinneren, er han overrasket over kritikken. Meningen bak var å hylle publikum, forteller Oslo-mannen.

– Jeg vet ikke hvilke reaksjoner som har kommet, sier Riiber til VG på spørsmål om hva han tenker om det og legger til:

– Er det tyskere som er kritiske?

– Det var med et glimt i øyet der jeg stoppet over kulen og nøt øyeblikket. Jeg hadde det i alle fall fantastisk er ute. Det var mer en hyllest til dem som hadde møtt opp, sier Riiber.

Dette sier lagkompisene om stuntet:

Reaksjonene er nemlig blandet etter stuntet. Sølvvinner Jens Lurås Oftebro og Espen Andersen hyller lagkompisens påfunn, mens Julian Schmid er kritisk.

– Det har jeg drømt om å gjøre selv, så det hyller jeg at han gjør. Jeg har sagt det til ham at han må feire ordentlig. Når du tar fire VM-gull, fortjener du å gjøre det, sier Andersen.

– Jeg synes det er vel fortjent at han kan nyte det litt, istemmer Oftebro.

Se video av Riibers bakkerekord her.

– Jeg liker det ikke. Det var ikke bra, sier Schmid – som samtidig hyller Riibers sportslige prestasjoner.

– Han er veldig dominerende. Han vant alt. Jeg hoppet rett etter ham, det var utrolig å være vitne til, sier Schmid om rekordhoppet.

Sportssjef Ivar Stuan tror ikke konkurrentene kommer til å være langsinte.

– Jeg skjønner at de andre reagerer når han er litt cocky, men når han hopper 147 meter og gjør sånne ting, så tror jeg de aksepterer det ganske fort, sier Stuan til VG.

Se video av Riibers bakkerekord her.

INSPIRERT: Johannes Thingnes Bø feiret på denne måten i VM i skiskyting. Foto: Javad Parsa / NTB