Men Tottenham måtte ha hjelp av Aston Villa-keeper Emiliano Martinez.

En dårlig avklaring fra argentineren havnet rett i beina på Lucas Moura. Han spilte vegg med Harry Kane før innlegget havnet hos en umarkert Carlos Vinicius på bakerste stolpe.

Brassens første Premier League-mål i det 29. minutt var et av hans enkleste.

Aston Villa - uten Jack Grealish - var tafatt de første 45 minuttene og hadde ikke én målsjanse. Det har ifølge statistikkleverandøren Opta ikke skjedd hjemme på Villa Park i serien siden april 2014.

Den første sjansen til Aston Villa kom i 58. minutt. Da ble Trezeguets skuddforsøk fra 12 meter stoppet av Joe Rodon noen meter fra målstreken.

PRESSET: José Mourinho forsøker å oppildne Tottenham-spillerne fra sidelinjen. Foto: TIM KEETON/Reuters

Statistikerne fant også frem et annet poeng om hardt pressede José Mourinho. I hans managerkarriere har han aldri tapt ti seriekamper i en sesong med noen klubb. Før Aston Villa-møtet sto Tottenham med ni ligatap på 28 kamper.

Den statistikken kan spares, for Harry Kane ordnet 2-0 fra straffemerket i det 68. minutt etter at han selv ble felt av en overivrig Matty Cash helt nede ved dødlinjen.

Det var Kanes 17. Premier League-mål denne sesongen. Hele 13 ganger har han vært nest sist på ballen.

– Den siste uken har vært pinlig for oss. Vi trengte en seier. De siste kampene har ikke vært gode nok og vi visste vi måtte slå tilbake og vinne. Vi fortjente dette. Guttene gjorde en god jobb. Det er denne innsatsen vi trenger resten av sesongen, sier Kane til SkySports.

Med seieren har Tottenham nå bare ett poeng opp til West Ham som har 5. plassen. Den gir som kjent en plass i Europa League neste sesong. Så er det tre poeng opp til en Champions League-plass.