Flere lag har gjort endringer på sine biler i forkant av løpet i Barcelona, men det er Aston Martins nye design som har fått desidert mest oppmerksomhet.

I sosiale medier påpeker flere at bilen er svært lik Max Verstappen og Sergio Perez’ Red Bull.

Autosport har til og med døpt bilen «en grønn Red Bull» og, som motorsportnettstedet skriver, er det ikke første gang Aston Martin har latt seg inspirere av rivalene:

I 2020 ble Aston Martin, da under lagnavnet Racing Point, beskyldt for å ha kopiert Mercedes’ 2019-design og fikk kallenavnet «rosa Mercedes».

ROSA MERCEDES: Racing Points under testingen i februar 2002 – da med nåværende Red Bull-fører Serigo Perez. Foto: Joan Monfort / AP

Renault (nåværende Alpin) klaget på designet, noe som resulterte i en bot på 400.000 euro og et trekk i 15 poeng i mesterskapet for Racing Point.

Senere samme år gjorde Det Internasjonale Motorsportforbundet (FIA) det forbudt å gjenskape deler av bilen basert på et annet lags bil – såkalt «omvendt konstruksjon».

Ser du likheten? Her er begge bilene på banen i Barcelona fredag:

Red Bull med stikk

– Det finnes ikke noe større kompliment enn å bli kopiert. Likevel må enhver replikasjon av design følge FIAs regler rundt «omvendt konstruksjon», sier Red Bull i en uttalelse.

Laget understreker at dersom Red Bulls design har havnet i hendene på Aston Martin, vil det være et klart regelbrudd og en «alvorlig bekymring».

Men det ser ut til at Red Bull også har det litt gøy med kopi-anklagene. Under den første frie treningen i Barcelona drikker teamsjef Christian Horner og laget fra grønne Red Bull-bokser:

Likevel ser det foreløpig ikke ut til at Aston Martin har gjort noe ulovlig, ifølge FIA.

– Det ble tydelig at flere funksjoner på Aston Martin lignet de til en konkurrent. FIA har derfor startet undersøkelser, sa motorsportforbundet i en uttalelse.

Fredag ettermiddag er det imidlertid klart at endringene er lovlige.