– Jeg synes Casper gjorde en god start og spilte god tennis egentlig i hele det første settet. Bortsett fra et litt dårlig servegame hvor han ble brutt, det var litt synd. Men på en annen side så er Alcaraz utrolig god, han er en fremtidig nummer én antageligvis. Det var litt synd, men en god opplevelse, oppsummerer pappa og trener Christian Ruud til VG.

– Planen var å «bekjempe ild med ild», hvis jeg kan si det. Altså komme ut og prøve å få ham til å bli litt ukomfortabel med hvor hardt jeg slo ballen, for da ville han ikke få mye tid på sine slag. Jeg startet veldig bra og slo noen gode vinnere, som planen også var. Når du tar den risikoen, så vil det komme feil, og til slutt klarte jeg dessverre ikke å holde nivået gjennom hele kampen, sier Casper Ruud selv på pressekonferansen etter kampen.

Casper Ruud hadde vunnet de seks siste finalene han hadde spilt på ATP-touren, og totalt vunnet syv av ni finaler på ATP-touren i karrieren – alle på ATP 250-nivå.

Søndagens finale i Miami var dermed den klart største kampen til Ruud i karrieren, hvor både han og motstander Carlos Alcaraz – den 18 år gamle tenniskometen fra Spania – spilte for sin første seier i en Masters 1000-turnering.

Og etter en lovende start fra nordmannen, var det tenniskometene Alcaraz som tok over. Spanjolen vant det første settet 7–5, før han sikret seieren med sifrene 6–4 i det andre settet.

– Det er vanskelig å beskrive hva jeg føler, jeg har ikke ord. Det er veldig spesielt å vinne min første Masters 1000-turnering i Miami, sier spanjolen til arrangøren.

foto
STJERNESKUDD: Carlos Alcaraz overlistet Casper Ruud og tok sin største seier hittil i karrieren med seieren i Miami Open. 18-åringen står nå med tre seiere på ATP-touren. Foto: ERIK S. LESSER / EPA

Seieren kom etter en strålende start på det andre settet med tre strake game, før Ruud tok to strake og så en timeout. Nordmannen så ut til å ha vondt i ryggen/hofteregionen og mottok massasje på sidelinjen.

Tilbake på banen vartet Ruud opp med to nye poeng, men det holdt ikke mot 18-åringen fra El Palmar.

Etter kampen, og etter å ha gratulert Alcaraz, takket nordmannen de som står ham nærmest.

– Jeg må også takke mitt eget team, noen er hjemme og noen er her i Miami. Først og fremst vil jeg takke kjæresten min, Maria (Galligani), for at hun hjelper meg, sa Ruud, før han takket foreldrene og støtteapparatet.

Like etter å ha mottatt sin hyllest fra Ruud, svarte Alcaraz med samme mynt:

– Du kommer til å oppnå store ting, det er jeg sikker på. Og viktigst av alt, du er en veldig fin fyr, og det er det viktigste, sier Alcaraz fra podiet.

Og som en potensiell fremtidig verdensener, kan det i fremtiden bli en rekke dueller mellom Ruud og Alcaraz.

– Det blir gøy det, det er bare å brette opp ermene og gjøre seg klar for å fighte mot ham flere ganger. Han er bare 18 år, han er vel nummer tre på årets ranking. Han viser at han er absolutt en av de store guttene og ikke bare «up and coming». Da må vi bare prøve å være like gode og bedre, sier Christian Ruud til VG.

foto

Grafikk: Sofascore.com

Ruud startet kampen og det første settet med å serve, og startet bra. Nordmannen tok første game, brøt i det andre, før Alcaraz fikk stokket bena og redusert til 1–2. Så vartet nordmannen opp med to strake game, før det første settet snudde.

Alcaraz tok tre strake game og utlignet. Fra stillingen 4–4 fulgte de to duellantene hverandre tett, før spanjolen til slutt fikk et overtak på stillingen 6–5, med muligheten for å serve for seier i det første settet. Der sto Ruud imot en rekke baller og være nære ved å utligne igjen, men nordmannen måtte til slutt seg slått i det første settet.

I løpet av sesongen spilles det totalt ni turneringer på Masters 1000-nivå, og det er kun de fire Grand Slam-turneringene som er gjevere i tennissporten enn Masters 1000-turneringene. Ruud har tre ganger tidligere kommet seg til semifinalen i en Masters 1000-turnering.

Men selv om det ikke gikk nordmannens vei i finalen, reiser han ikke tomhendt fra Miami. Som tapende finalist håvet Ruud inn 646.000 dollar. Det tilsvarer over 5,6 millioner kroner. Alcaraz fikk nesten det dobbelte. Ruud hopper også opp til syvendeplass på verdensrankingen, en ny bestenotering for nordmannen.

Kampen ble sendt på Discovery+, følg også Monte-Carlo Masters fra 9. april, samme sted.