Sisteplasserte Aalesund rystet serietoer Brann etter 43 minutter da Ebiye Moses sørget for 1–0.

Men innbytter Barmen gjorde jobben tøff for hjemmelaget med to raske gule kort.

– Han protesterer ganske heftig og kommer tett på i ansiktet på meg. Det resulterer i et gult kort nummer to, sier dommer Marius Hansen Grøtta til VG.

Til annenomgang på stillingen 1–0 gjorde Aalesund nemlig to bytter. Tidligere Brann-spiller Barmen var én av to nykommere på banen.

– Nå tar vi inn Barmen slik at vi får inn en spiller til som vil ha ball, og jeg håper vi kan være dyktigere med ball, var begrunnelsen til Aalesund-trener Marius Bøe overfor TV 2.

Men innhoppet varte altså bare 25 minutter.

UTVIST: Kristoffer Barmen får sitt andre gule kort av dommer Marius Hansen Grøtta. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Først fikk han tidlig gult kort for å felle Mathias Rasmussen, før 29-åringen fikk sitt andre gule da det gjensto 20 minutter.

– Du ser Barmen snur seg mot dommeren og mister det fullstendig. Så har han sannsynligvis sagt noe som dommeren ikke vil akseptere, sa TV 2-ekspert Yaw Amankwah.

– Han sier at han har kontakt med dommeren. Nærkontakt, sier Aalesunds David Fällmann til TV 2.

– Jeg tror han var veldig nærme på å få det røde kortet allerede etter fem minutter fordi han hadde to ganske stygge situasjoner, spekulerte Branns Sivert Heltne Nilsen etter kamp til samme kanal.

Brann fikk spille i overtall, en sjanse de tok vare på. Ti minutter før slutt satte Niklas Castro inn en retur i mål etter et frispark fra Bård Finne.

Dermed åpnet det seg store rom for bergenserne og Ulrik Mathisen, som kontret inn 3–1.

Resultatet er ikke stort å si på. Brann var det førende laget fra start.

I kjent Horneland-stil sto laget bra etter og skapte mange halvfarligheter. Aalesund var knapt på gjestenes halvdel.

Men Brann skapte aldri de store sjansene, og samtidig kom Aalesund litt mer med i kampen.

De oransje var nådeløse da de fikk muligheten like før pause.

Ebiye Moses stanget corneren fra Alexander Munksgaard i det lengste hjørnet bak keeper Mathias Dyngeland.

JUBEL: Aalesund-spillerne samler seg rundt målscorer Ebiye Moses (nummer to fra høyre). Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Til pause hadde Brann 72 prosent ballbesittelse.

– Det hjelper ikke. Det er innenfor sekstenmeterne kampene blir avgjort, sa kaptein Sivert Heltne Nilsen til TV 2 i pausen.

Det er vanskelig å argumentere mot kapteinen på nettopp det.

Minuttet ut i annenomgang felte Munksgaard Frederik Børsting – innenfor sekstenmeteren – og dommer blåste straffespark.

FEM: Sivert Heltne Nilsen har fem ligascoringer for Brann denne sesongen. Her hausser han opp bortesupporterne etter 1–1-scoringen. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Nilsen var ikke vond å be fra krittmerket da han scoret sitt femte mål for sesongen og utlignet til 1–1.

Målscorer Moses fikk en stor mulighet til å bli tomålsscorer etter timen spilt, men spissen mistet balansen idet han skulle avslutte rett foran mål.

Lagkamerat Barmen gjorde jobben vanskelig for vertene da han ble utvist med 20 minutter igjen å spille.

Ti minutter senere scoret en umarkert Niklas Castro fra kloss hold etter en retur på et frispark fra Finne.

Aalesund leverte en god sluttspurt med ti mann, men det ville seg ikke for tangotrøyene.

Da kunne Finne servere Ulrik Mathisen på et sølvfat under en overgang. Det var Mathisens første mål for Brann.

Brann har åtte poeng opp til Bodø/Glimt, mens Aalesund er fremdeles sist med fem poeng til trygg plass.