Heidi Weng ble nummer to og Ingvild Flugstad Østberg nummer tre.

– Dette comebacket er absolutt godkjent, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn på direkten om Ingvild Flugstad Østbergs løp.

Hans kollega Therese Johaug la ekspertjobben til side og heiet Østberg fram i løypa. Hun roste også seierskvinnen Anne Kjersti Kalvå.

– Dette løpet er på internasjonalt nivå. Hun kan kjempe om pallen i verdenscupstarten, sier NRK-ekspert Therese Johaug om Kalvås løp.

– Det var en tung vår, men det har gått oppover. Jeg har vært motivert for å slå tilbake etter drittåret i fjor, sier Kalvå til VG.

Det var en tøff fjorårssesong da hun ble corona-syk og ikke kunne gå OL. NRK-ekspert Fredrik Aukland fastslo på direkten at Kalvå var suverent best teknisk på Beitostølen.

STERK PALL: Fra v. Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvå og Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Ingvild Flugstad Østberg, som står utenfor landslag etter flere år med problemer, mener det er flere ting hun kunne gjort bedre teknisk underveis.

– Jeg er veldig fornøyd, jeg. Det var bedre plassering enn jeg hadde tenkt selv. Det er et godt stykke opp til «AK», men jeg synes jeg gjorde en del bra. Men det svikter teknisk når jeg blir sliten. Og jeg hadde ikke ventet noe annet, sier Ingvild Flugstad Østberg til VG. «AK» er vinneren Anne Kjersti Kalvå.

Hun har gått bare fire renn siden mars 2020. Hennes siste start var i Davos den 12. desember i fjor. Østberg gikk tre renn i verdenscupen sist sesong.

Hun merket at det var uvant å gå skirenn, særlig nedover og i svinger.

– Jeg ble flau over meg selv. Jeg skrenset og kjørte som ei ku, gliser Østberg i intervju med VG.

– Jeg vet hvor jeg kan hente flere sekunder.

– Jeg kjente at jeg ble litt rørt, sier Ingvild Flugstad Østberg selv om å være tilbake.

Det er tre år siden Østberg fortalte hun om sin egen helsesituasjon og startnekt. Lite visste hun da at det var begynnelsen på en lang tid med noen få lyspunkter, men flest dype bølgedaler.

– Det ligger mye jobb bak. Jeg er stolt over den jobben jeg har gjort med å komme tilbake her på start. Når jeg ser folk, blant annet Therese, som vet mye av det som ligger bak, så kjenner jeg på det.

På NRK-sendingen ser vi Therese Johaug gi Østberg en god klem.

– Det er en stor dag å ha Ingvild tilbake fra start, sier Therese Johaug.

TOER: Heidi Weng. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Heidi Weng tok en sterk 2. plass på Beitostølen. Hun har slitt etter en hjernerystelse i fjor våres.

– Jeg er utrolig stolt av meg selv. Jeg hadde aldri i livet sett at det skulle gå så bra i dag, sier hun til VG.

– Det har vært veldig stang ut i år med corona på verst tenkelige tidspunkt og så hjernerystelse. Jeg har fortsatt vondt i hodet og hodepine. Jeg har vært langt nede, men har fått god hjelp. Da er det ekstra deilig å lykkes.

Ingen er foreløpig tatt ut til verdenscupstarten i Ruka neste uke, men i utgangspunktet har landslagsutøverne en fordel ved uttaket.

– Det hjelper å gå raske skirenn, sier trener Stig Rune Kveen om Østbergs sjanse for Finland-tur.