– Hektisk!

Det er ordet Arsenal-manager Mikel Arteta bruker etter kampslutt overfor Sky Sports.

– Det blir alltid intenst her på Elland Road, men vi var fantastiske før pause og burde ledet med to-tre mål.

All ære til Leeds som gjorde det vanskelig for oss, men jeg elsker hvordan vi fant en måte å vinne kampen likevel, utdyper den spanske manageren etter kamp.

KUNNE SMILE – IGJEN: Artetas Arsenal har hatt en fantastisk start på sesongen. Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters

Selv om seieren satt meget langt inne, gjør den at Arsenal beholder tabelltoppen uavhengig av hvordan det går med Manchester City og Tottenham denne runden.

– Det er veldig spesielt for oss. Måten vi fortsetter å vinne uansett kampbilde.

The Gunners har nå syv strake seiere i alle turneringer.

– I dag var en veldig spesiell kamp etter det torsdagen hvor vi møtte Bodø/Glimt i Norge. Vi viser vinnermentalitet med det vi gjør her i dag, fortsetter Arteta etter kamp.

GÅR FOR GULL? Martin Ødegaard første sesong som permanent Arsenal-kaptein har så langt vært en suksess. Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Bamford-drama

Arsenal tok ledelsen etter 35 minutter da Bukayo Saka headet til Ødegaard, og fikk tilbake ballen etter en fin pasning. Fra skrått hold inne i feltet banket Saka ballen opp i hjørnet bak Leeds-keeper Illan Meslier.

Ledelsen til pause var helt grei sett med nøytrale øyne, men i andre omgang tok Leeds fullstendig over hjemme på Elland Road.

Patrick Bamford ble byttet inn i pausen, og det gjorde vertene umiddelbart farlige. De skapte en drøss med sjanser, og da William Saliba på klønete vis handset fikk de straffespark etter 64 minutter.

Men Bamford skjøt utenfor fra 11-metersmerket etter at Arsenal-keeper Aaron Ramsdale i tillegg hadde gått riktig vei på skuddet.

Etter kampen tok manager Jesse Marsch straffetageren i forsvar:

– Vi øver på straffer hver eneste uke. Patrick viser seg stadig som blant de beste på trening, så det var synd at den ikke satt i dag.

På overtid dømte dommeren først rødt kort til Gabriel Magalhães etter at han hadde knuffet med Bamford, og i tillegg fikk Leeds ny straffe. Men etter å ha studert VAR-bildene gjorde han om til gult kort og frispark til Arsenal.

Dermed endte det 1–0 til bortelaget fra London.

PS! Oppgjøret i Leeds ble blåst i gang klokken 15, men etter kun ett minutt blåste dommer Chris Kavanagh av grunnet teknisk trøbbel. Det viste seg at mållinjeteknologien på stadion ikke fungerte. Først 40 minutter senere startet kampen opp igjen.