– Han må alltid bruket hodet. Men spill med lidenskap, sier City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse foran bortekampen mot Chelsea.

Etter serieleder Arsenals to tapte poeng mot Newcastle tidligere i uken, har Haaland og lagkameratene muligheten til å komme nærmere i tittelkampen med en god prestasjon under flomlysene på Stamford Bridge. Avspark i det Viaplay-sendte oppgjøret er klokken 21.00.

En seier vil korte avstanden til Martin Ødegaards rødkledde kompiser til fem poeng. På fjorårets siste dag spilte City 1–1 hjemme mot Everton, i et oppgjør hvor midtstopper Ben Godfrey (24) tirret på seg Haaland allerede sekunder ut i oppgjøret – i en scene som fikk stor oppmerksomhet:

Ikke lenge etterpå scoret Haaland sitt 46. mål på 44 kamper i 2022. Foran kampen mot Chelsea ber Guardiola nordmannen om å forberede seg på en ny tøff batalje mot forsvarsspillerne Kalidou Koulibaly (31) og Thiago Silva (38).

– Spisser må takle tøffe midtstoppere. Han vil ha en kamp mot Koulibaly og Silva. Det er alltid en stor utfordring. Det er derfor Premier League er så spesiell, sier 51-åringen, som har ledet City til seriegull fire av de fem siste sesongene.

– Han er fortsatt en ung gutt i en ny liga. Jeg har sagt mange ganger at han må forbedre mange ting. Så lenge han fortsetter å score mål, er han okay, men han har fortsatt rom til å forbedre mange ting. Han er ung. Han vil bli bedre i fremtiden. Det er sikkert, sier Guardiola om Haaland.

Jærbuen har satt en rekke rekorder i løpet av kometkarrieren på fotballverdens øverste nivå. En av de mange imponerende merittene er noteringen som den spilleren i Premier League-historien til å score 20 mål på færrest kamper.

Etter 14 opptredener hadde Haaland feiret 20 ganger. I oppgjøret mot Everton satte han inn sitt 21. mål. Totalt har Haaland 27 nettkjenninger på 20 matcher i City-trøyen denne sesongen - Champions League og ligacupen inkludert.

Foto: www.sofascore.com

Lagkamerat Kyle Walker (32) er dypt imponert over den tidligere Bryne-spissen.

– Det er utrolig. Han er den raskeste til å score 20 mål i Premier League-historien siden Kevin Phillips. Det han gjør, har ikke blitt sett før. Og vi har hatt noen glimrende spisser i Premier League, sier Walker til klubbens medieavdeling.

– Han fortsetter å dukke opp med mål i hver eneste kamp. Han må bare fortsette å gjøre det han gjør og sørge for at han scorer mål.

Walker gir samtidig honnør til Arsenal for å ha spilt «fantastisk» den første halvdelen av sesongen. Lagkamerat John Stones (28) er klar på at det er lenge igjen av sesongen.

– Vi må fokusere på her og nå, og nå er det Premier League som gjelder. Følelsen i garderoben er at alle har den samme mentaliteten, ønsket og fokuset. Forhåpentligvis kan vi plukke avgjørende poeng, sier Stones.

Parallelt er Chelsea-manager Graham Potter (47) presset i jobben som han overtok fra tyske Thomas Tüchel (49) i september. Grunnen er bare én seier på de syv siste kampene.

– Når jeg tenker på hvordan jeg kom meg til denne posisjonen, handler mye om tilbakeslag og perioder med kjemping. Så jeg ser ikke på denne kampen som muligheten til en «kickstart», for vi fokuserer alltid bare på den nesten kampen og prøver å forbedre oss, sier Potter, ifølge Football London.

Chelsea under Potter: