Den tidligere landslagsspilleren og utenlandsproffen er aktuell med sesong to av Heimebane i rollen som Michael Ellingsen. Han og de andre skuespillerne møtte et samlet pressekorps mandag på Ullevaal stadion, og Carew forteller at han ser stadig mindre fotball på fritiden.

– Nei, jeg er ikke så interessert lenger. Den fotballinteressen dabbet av etter hvert som jeg spilte. Tidlig i karrieren så jeg mye fotball for å se på motstanderne, men det ble ikke så mye av det etter hvert. Jeg har jo ikke tid!

Carew legger til at ingen av ukene er like og at det går i perioder på hvor mye som skjer.

– Det er veldig tett, så er det veldig rolig. Det varierer. Jeg har ikke hatt så mye mulighet til å ha det rolig den siste tiden, men jeg liker å reise. Det er ikke noe tvil om at om jeg har muligheten til det, så gjør jeg det. Jeg tar destinasjonen litt på sparket, og jeg liker å utforske nye ting.

Ingen trener

I løpet av Carews 15 år lange proffkarriere var han innom seks land. Han er en av få nordmenn som har spilt på toppnivå i de fire store ligaene i verden – England (Aston Villa og Stoke), Italia (Roma), Frankrike (Lyon) og Spania (Valencia). I tillegg har han 91 landskamper og 24 mål for det norske landslaget.

Men selv om mange fotballproffer velger å bli trener etter endt spillerkarriere, ønsker ikke Carew gå den veien selv.

– Nei, det er jeg ikke interessert i. Jeg jobber mye med produksjon, film og TV, så det blir ikke noe trenerrolle på meg i tiden fremover.

foto
John Carew feirer en scoring for Aston Villa i 2008. Foto: DARREN STAPLES / REUTERS

Kontakt

Han forteller at han holder en del kontakt med den tidligere Aston Villa-lagkameraten Gabriel Agbonlahor, men ellers virker han å være ganske ferdig med fotballen.

I tillegg holder han seg i form med trening. Mye trening.

– Jeg trener stort sett styrke, i tillegg til å spille en del golf. Det blir ikke så mye løping, men mye styrke. Det er viktig for meg å trene, for jeg har en kropp som er vant til å trene og jeg har trent hele livet. Jeg må trene. Slik er det.

(NTB)