BOURNEMOUTH - FULHAM 0–1

Joshua King hadde en stor sjanse til å sende Bournemouth i føringen mot Håvard Nordtveits Fulham. Istedenfor tok London-klubben sesongens første borteseier.

Bournemouth startet forrykkende mot nedrykksklare Fulham på eget gress. Joshua King fikk som vanlig tillit fra start, og etter kvarteret spill hadde nordmannen en enorm mulighet til å gi vertene en tidlig ledelse.

Ryan Fraser slo lavt inn fra dødlinjen og fant King, som upresset fra seks meter blåste ballen høyt over mål.

Bommen skulle vise seg å bli skjebnesvanger for hjemmelaget. Like etter pause pekte David Coote på straffemerket da Jack Simpson felte Aleksandar Mitrovic på klønete vis. Serberen satte straffen sikkert i mål.

Aleksandar Mitrovic ble matchvinner da Fulham slo Joshua Kings Bournemouth 1-0. Foto: Mark Kerton / PA / AP / NTB scanpix

Straffescoringen ble kampens eneste og sørget at sesongens første borteseier var et faktum for Håvard Nordtveit og Fulham. Hvittrøyene står dermed med to strake ligaseire for første gang i sesongen etter forrige helgs 2-0-seier mot Everton.

King ble byttet ut etter timen spilt, mens Nordtveit ble byttet inn på overtid.

Viktig Watford-seier

Dersom Manchester City vinner FA-cupfinalen mot Watford, vil 7.-plassen i Premier League gi europaligakvalifisering kommende sesong. Både Watford, Leicester, Wolverhampton, Everton og West Ham kjemper om den plassen.

Med unntak av Everton var samtlige av lagene i aksjon lørdag, og det var Watford som til slutt kunne glise.

Borte mot nedrykksklare Huddersfield brukte Gerard Deulofeu kun fire minutter på å sende gjestene i ledelsen etter forsvarskluss. Samme mann doblet ledelsen ti minutter før slutt. Karlan Grant reduserte og fastsatte sluttresultatet til 1-2 på overtid.

Selv om 7.-plassen glipper for Watford, kan gultrøyene selv fjerne viktigheten av den. Vinner laget cupfinalen mot Manchester City, er laget til høsten klar for gruppespillet i europaligaen.

Watford jubler i 2-1-seieren borte mot Huddersfield. Foto: Clint Hughes / PA / AP / NTB scanpix

Brighton sikret uavgjort

Wolverhampton lå på 7.-plass før runden, men måtte se seg plassen glippe da ulvene ikke fikk hull på byllen hjemme mot nedrykkstruede Brighton.

Vertene hadde en eventyrlig mulighet til å sikre seieren kvarteret før slutt. Jotas heading ble stoppet av stolpen, mens returen til Leander Dendoncker ble avverget av Mathew Ryan på fem meter.

Uavgjortresultatet sikret Brighton et meget viktig poeng i nedrykkskampen. Laget har tre poeng ned til Cardiff på nedrykksplass når lagene har fire gjenstående kamper. Cardiff, som slo Brighton 2-0 borte tirsdag, møter gulljagende Liverpool søndag.

Barnes berget Leicester

Michail Antonio sørget for at West Ham tok ledelsen hjemme mot Brendan Rodgers' Leicester like før pause. 29-åringen var suveren i luftduellen mot Ben Chilwell og stanget innlegget til klubblegenden Mark Noble i mål.

Etter halvspilt annen omgang utlignet Jamie Vardy for blåtrøyene. Chilwell vartet opp med et lurt innlegg, og Vardy var på rett sted til rett tid da han pirket inn ledelsen.

Harvey Barnes sikret 2-2 for Leicester borte mot West Ham. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix

Lucas Pérez var også våken da han satte inn 2-1. Da Pedro Obiang traff stolpen, var Pérez frempå og satte returen enkelt i mål.

Spanjolen så lenge ut til å bli matchvinner, men på overtid scoret Harvey Barnes sitt første Premier League-mål og berget uavgjort for Leicester. Alene mot Lukasz Fabianski gjorde unggutten ingen feil og satte ballen sikkert i lengste hjørne. Dermed endte det 2-2 i London.

Ayoze-hat trick for Newcastle

Ayoze Pérez ble nok en gang Newcastles store spiller med måltrippel i lørdagens 3-1-seier hjemme mot Southampton.

Spanjolen gjorde også målet som sikret Newcastle 1-0 i bortemøtet med Leicester i forrige runde. Det var seieren som i praksis trygget klubbens tilværelse i Premier League. Lørdag fortsatte oppturen.

Ayoze Pérez ble Newcastles store helt lørdag kveld. Foto: REUTERS/Scott Heppell

Det var ikke ufortjent da for Ayoze Pérez testet skuddfoten og gjorde oppgjørets første mål etter 27 minutter. Ballen føk mellom beina på bortelagets keeper Angus Gunn og gikk i nettet via den lengste stolpen.

Fire minutter senere doblet samme mann til 2-0. Skliende løftet han Salomon Rondons perfekte innlegg opp i nettaket.

Southampton var bleke før pause, men gikk for en offensiv start på 2.-omgangen. Det betalte seg etter en snau time da Mario Lemina kontrollert dunket inn 1-2-reduseringen fra 18 meter.

Noen minutter tidligere hadde vertenes Ki Sung-yueng sendt en ball i innsiden av den ene stolpen. Først i det 87. minutt kunne Newcastle-fansen være trygge på seier. Ayoze styrte inn 3-1 på en pasning fra Matt Ritchie.

Newcastle klatret tre hakk og er nummer tolv på Premier League-tabellen med 41 poeng. Det er to poeng opp til West Ham på plassen foran.

Mohamed Elyounoussi var ikke med i Southampton-troppen lørdag. Laget fra den engelske sørkysten ligger på 16.-plass og er ikke helt kvitt nedrykksspøkelset. Det skiller fem poeng til Cardiff under streken når begge har fire kamper igjen av sesongen. Imellom ligger Brighton med en klaring på tre poeng.