Det skriver CNN.

I en post på sin private Instagram sier Las Vegas Raiders-spilleren at han har tenkt på dette i 15 år, og at han håper det i fremtiden ikke vil være nødvendig å publisere slike «komme ut av skapet»-poster.

Etter få timer har posten over 180.000 likes og flere tusen kommentarer.

Han skriver videre at han er veldig takknemlig for den støtten han har fått fra venner og familiemedlemmer.

– Jeg er også veldig takknemlig for støtten fra NFL, mine trenere og mine lagkamerater. Jeg ville ikke hatt mulighet til å gjøre dette uten dem.

I store deler av verden feires det denne måneden Pride, og i USA regnes hele juni som «pride month». Store byer slik som New York og USA hovedstad D.C har i lengre tid vært pyntet og dekket i regnbuens farger.

Nassib forteller videre hvordan han føler han står på skuldrene til noen «kjemper». Kjemper som har vist vei ved å tørre å stå frem med sin legning.

– Jeg vet ikke hele historien til LGBTQ-samfunnet, men jeg gleder meg til å lære og hjelpe til med å kjempe for likeverd og aksept.

(LHBTQ+ står for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og queer).

NFL-kommisjonær Roger Goodell hyller kunngjøringen.

– NFL-familien er stolte av Carl for at han modig deler sin sannhet i dag, sier han og legger til:

– Representasjon er viktig. Vi deler hans håp om at det forhåpentligvis snart ikke vil være nyhetsverdig med slike utalelser, når vi marsjerer mot full likestilling for LGBTQ + -samfunnet. Vi ønsker Carl lykke til videre den kommende sesongen.

28-åringen la også til at han ønsker å donere 100.000 dollar (rundt 858.000 kroner) til The Trevor Project – en organisasjon som jobber med å forebyggende og å forhindre selvmord blant LGBTQ-ungdom.