Det er bare litt over ett år siden at de italienske seriemesterne annonserte hjemkomsten til klubblegende og fanfavoritt Buffon.

Han tilbrakte ett år borte fra Juventus da han spilte 17 kamper for Paris Saint-Germain i 2018/19-sesongen. Det tok ikke lang tid før veteranen vendte hjem til mellom stengene i Torino.

Nå kan «Gigi Buffon» runge gjennom gatene i den fotballglade byen i ett år til. Når kontrakten utløper neste år, er det hele 20 år siden han først spilte for Juventus. Med 669 kamper troner Buffon øverst med flest kamper for de italienske gigantene.

Gir ikke opp Champions League

Kim-André Østbye, redaktør i Juventus’ norske supporterklubb, tror Champions League-drømmen er det som holder i gang Buffons karriere. Målvakten har vunnet alt, inkludert VM med Italia, men den gjeveste europacupen er ikke på den imponerende merittlisten.

– Han har nok et håp om å endelig ta trofeet han aldri har vunnet, enten det skjer i august eller neste vår. Champions League vil være kronen på verket. Den muligheten, selv om det er i en mindre rolle, henger høyt for ham, sier Østbye.

Buffon sto i målet da Juventus tapte CL-finalene i 2003, 2015 og 2017.

– Med det laget Juventus er i ferd med å bygge, ser han at det er en mulighet for å nå en ny finale.

Wojciech Szczesny er foretrukket førstevalg på keeperplassen. Derfor har ikke Buffon spilt i Serie A siden før jul, men 42-åringen har stått i mål i den italienske cupen. Nylig måtte han og Torino-laget tåle finaletap i møtet med Napoli.

– Szczesny er bedre enn Buffon for øyeblikket, og det kommer ikke til å endre seg. Buffon trives nå i rollen med å spille ti seriekamper i året og cupkampene, forklarer Østbye.

Enda en legende blir

Men det var ikke bare én klubblegende Juventus-fansen kan juble over å beholde i ett år til. Kaptein Giorgio Chiellini har også signert en kontrakt til 2021.

Den italienske midtstopperen har på sin side representert «den gamle dame» 509 ganger.

Klubblegendene vant den italienske serien sammen sju ganger og den italienske cupen fire ganger.

(NTB / 100% Sport)