LIVERPOOL - FULHAM 2–0

Liverpool tok en forventet seier med 2-0 hjemme mot tabelljumbo Fulham, men resultatet kunne fort blitt annerledes.

Det ble mye å holde styr på i kampens 41. minutt på Anfield søndag. Først steg gjestenes Aleksandar Mitrovic til værs og stanget inn kampens første nettkjenning, men assistentdommeren hevet flagget. Reprisene viste at offsiden var svært marginal.

Mens tabelljumbo Fulham fortvilte, valgte Liverpool å skru på turboen. Allison spilte raskt til Trent Alexander-Arnold som elegant spilte gjennom Mohamed Salah. Alene mot keeperen var hjemmeyndlingen iskald og satte inn 1-0.

Scoringen skulle likevel aldri vært godkjent. Ballen lå ikke i ro da Allison startet spillet, men dommerkvartetten merket det ikke.

IKKE SCORING: Her header Aleksandar Mitrovic Fulham i ledelsen, tror de fleste. Målet ble annullert, og Liverpool gikk rett i angrep og scoret. Foto: Reuters/Andrew Boyers

Shaqiri-dobling

Fra benkplass fikk Stefan Johansen se Xherdan Shaqiri doble ledelsen etter 52 minutter. Vertene holdt trykket oppe etter et hjørnespark, og etter hvert fant Andy Robertson sin svetsiske lagkamerat som hadde sneket seg bak et uoppmerksomt Fulham-forsvar. Kantspilleren fikk en enkel jobb med å bredside inn 2-0 bak Sergio Rico.

ØKTE LEDELSEN: Xherdan Shaqiri satte inn 2–0 for Liverpool. Foto: RUSSELL CHEYNE / X02429

Drøye fem minutter senere kunne Fulham blitt redusert til ti mann da Calum Chambers taklet Salah. Midstopper traff egypteren med knotter i ankelen, men farten var ikke all verdens. Dommer Paul Tierney falt ned på gult kort, og Salah kom seg på bena uten varige mén.

Johansen-innhopp

Etter 2-0-scoringen ebbet spillet en del ut på Anfield. Likevel fikk hjemmepublikummet noe å smile for da kaptein Jordan Henderson ble byttet inn etter å ha vært skadet i et par uker.

James Milner erstattet målscorer Shaqiri etter 81 minutter og noterte seg dermed for sin 500. Premier League-kamp. 32-åringen ble med det den 13. spilleren til å oppnå milepælen.

Stefan Johansen ble byttet inn etter 84 minutter, men kunne ikke forhindre at Fulham ligger sist i Premier League etter tolv kamper. Liverpool klatret til midlertidig tabelltopp før Manchester-derbyet og Chelseas kamp mot Everton.