– Jeg er skuffet fordi vi gir spillerne alle råd og retningslinjer. Vi er selvsagt ikke fornøyde, og dette var en negativ overraskelse for oss, sier Mourinho etter 3–0-seieren over Leeds.

Venstreback Sergio Reguilon ble henvist til benken, mens hverken Erik Lamela eller Giovani Lo Celso var i troppen. Sistnevnte sliter med en skade.

De tre Tottenham-spillerne poserte på et bilde hvor det var rundt 20 personer til stede, deriblant West Ham-spiller Manuel Lanzini.

– Jeg foretrekker å si at jeg er skuffet. Vi vet at hva vi skal gjøre internt, vi trenger ikke å åpne dørene for dere og fortelle dere hva konsekvensene blir, sier Mourinho.

Labour-politikeren David Lammy er blant de som reagerer.

– Så jævla dumt og egoistisk, skriver Lammy i et tweet.

Mourinho fortalte også at han hadde gitt Reguilon en portugisisk pattegris fordi han trodde han skulle feire alene.

– Jeg er skuffet, bare det.

Både Tottenham og West Ham har tatt avstand fra spillernes handlinger, som er et brudd på myndighetenes retningslinjer.

Festen skal ha funnet sted i huset til Giovani Lo Celso. Ifølge TalkSport har alle spillerne levert negative tester etter feiringen.

Manuel Lanzini kom inn som innbytter i West Hams 1–0-seier borte mot Everton fredag.

– Jeg vil be om unnskyldning for tabben jeg gjorde i julen og jeg tar fullt ansvar for mine handlinger, skriver Lanzini på Twitter.

Lørdag sørget Harry Kane, Heung min-Son og Toby Alderweireld for at Tottenham fikk en god start på det nye året sportslig sett, da Leeds ble beseiret 3–0: