Portugiseren, som var en av flere Milan-spillere som sløste med sjansene, tok omsider vare på muligheten da Pietro Terracciano i det lilla buret forærte ham ballen utenfor Fiorentinas 16-meter.

Leão satte fart mot et Fiorentina-forsvar i ubalanse, Terracciano ventet skudd i det lengste hjørnet, men Leão klemte den inn ved det nærmeste.

Da tok det fullstendig av på San Siro.

Se scoringen - samt sjansesløseriet - i videovinduet øverst!

foto
DEN STORE HELTEN: Rafael Leao har vært en av AC Milans fremste spillere denne sesongen. Søndag scoret han sitt 13. mål - og det kan ha vært det viktigste av dem alle. Foto: DANIELE MASCOLO / Reuters

Feststemte supportere møtte opp i Milano-solskinnet, men etter hvert som kampen gikk sluttet de én etter én å smile om kapp med sola. Scoringen lot vente på seg. Sjansene ble misbrukt.

Det var et lettelsens brøl som runget over ærverdige San Siro da Leao fikk nettmaskene til å rasle. Scoringen kan være forskjellen på gull og andreplass.

Stefano Piolis AC Milan hadde en alle tiders mulighet til å legge press på byrival og regjerende mester Inter etter at de snublet noe voldsomt mot Bologna i midtuken. Alt gikk galt for Inters reservekeeper Andrei Radu da han fikk en sjelden sjanse i Samir Handanovic’ skadefravær:

Ikke siden 2010/11-sesongen har AC Milan avsluttet Serie A-sesongen å toppen av tabellen, og bare Zlatan Ibrahimovic fra dagens Milan-lag var med på den triumfen.

Det har vært magre år for AC Milan, som ikke har løftet et trofé siden de vant den italienske supercupen i 2016. Søndag tok de et stort steg mot å ende trofétørken. Det satt langt inne - men Milan har fortsatt alt i egne hender.

Inter måtte dermed svare, og det gjorde det: Borte mot Udinese tok de en komfortabel ledelse i første omgang, men Udinese gjorde det spennende mot slutten.

Milans byrivaler vant 2–1 og er igjen to poeng bak.

Dermed skiller fortsatt to poeng i tittelkampen favør Milan før de siste tre rundene.