– Seriepremieren er egentlig litt slitsom. Litt ekstra nerver rundt hvor vi står. Vi var veldig klare på at vi måtte være på topp i dag for å få med oss et resultat, og det synes jeg vi er. Det er ikke hverdagskost at jeg er matchvinner, så jeg tar med meg den, sier Linnes til VG.

Etter en oppladning med flere snøstormer over rosenes by, løyet det litt inn mot avspark. Men på banen blåste det Moldes vei.

Trener Erling Moe har lagt om til en 3–4–3-formasjon denne sesongen, med mål om at flere spillere skal bidra med målpoeng for blåtrøyene. Formasjonsendringen gjør at backene kommer høyere i banen, noe moldenserne fikk uttelling for etter pause.

– Jeg synes det er en solid kamp av oss. En god åpning. Det er alltid sånn at man tar og føler på disse kampene, sier Moe til VG.

For etter en ellevill sjansebonanza, satt den endelig for Molde da Magnus Wolff Eikrem trillet ballen videre til høyreback Martin Linnes. Han kom på et sugende løp og banket ballen i lengste hjørne.

– Vi starter litt svakt, og så åpner det seg litt mer opp. Vi gir Molde bra match, og de vinner 1–0. Sjansemessig er det ikke noe å si på at Molde vinner, sier Vålerenga-trener Dag Eilev Fagermo til VG.

ØYNET MÅL: Martin Linnes fant veien til nettmaskene for Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Hjemmelaget hadde flere enorme sjanser til å ta ledelsen før pause. Først med stortalentet David Fofana, som upresset fikk bredsidet ballen mot mål. Den første av flere gode redninger fra VIF-keeper Kjetil Haug holdt Vålerenga inne i kampen.

– Det var vel en kamp jeg føler vi hadde god kontroll på. Og så skaper vi en del sjanser. Vi gjør en god kamp og slipper ikke til alt for mange sjanser imot, sier Moldes Kristoffer Haugen til VG.

Molde presset gjestene bakover, men hverken forsøkene fra Magnus Wolff Eikrem, Ola Brynhildsen eller Martin Linnes lykkes med å finne veien til mål.

Vidar Örn Kjartansson fikk en drømmesjanse mot slutten av omgangen, da han alene mot Jacob Karlstrøm ble stoppet av den unge målvakten.

Forrige sesong var romsdalingene eliteseriens mestscorende lag, mye takket være Ohi Omoijuanfo. Med storscoreren borte, slet blåtrøyene med å sprekke nullen. Hjemmelaget manglet et skikkelig stormkast.

Det sørget Linnes for med sitt løp og påfølgende skudd, som ga Molde en drømmestart på sesongen foran hjemmepublikumet på Aker Stadion.

Aron Dønnum ankom Norge på onsdag, men Dag-Eilev Fagermo nølte ikke med å kaste stjernespilleren inn fra start. Den hjemvendte sønn var imidlertid svært anonym på høyrekanten og like før pause fikk han gult kort etter å ha sparket ned Brynhildsen.

Like før slutt fikk Dønnum sitt andre gule kort og måtte ta en tidlig dusj.

– Hva skal man si? Det er fotball. Sånn kan skje. Man kan gjøre feil. Jeg vil mye, men burde vel holdt meg unna den siste situasjonen. Den er billig. Jeg føler ikke at jeg treffer han noe særlig, men jeg har ikke sett den igjen, så jeg skal ikke si noe, sier Dønnum til VG og fortsetter:

– Jeg vet ikke, jeg har ikke sett situasjonen på nytt, svarer Fagermo på spørsmål om det burde vært rødt kort.

– Det har jeg ikke noe formening om, men om det kvalifiserer til to gule, så blir det jo rødt da, sier Moe.

UTVIST: Aron Dønnum. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB