Kampen mot Sveits var uten betydning. Norge var for lengst klare for EM-sluttspillet i Frankrike. Der skal Norge spille sine kamper i hovedrunden i Nancy, mens det er finalespill i Paris.

– Jeg er glad for at mange fikk gode opplevelser, selv om dette var et godt stykke unna EM-nivå, sa landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV 2.

Norge gikk igjennom kvalifiseringen med seks klare seirer. I tillegg til Sveits, ble også Kroatia og Ukraina slått to ganger.

Det ble tidlig klart at det var klasseforskjell på disse lagene. Publikum i Larvik fikk se at Norge ledet 16–6 til pause etter at hele ti av de 16 norske målene ble scoret i åpent mål.

Kari Brattset og de norske håndballjentene var helt overlegne mot Sveits i lørdagens EM-kvalifiseringen. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix.

Lite underholdning

Norge var dominerende også i 2. omgang. Denne gangen kom også de fleste av scoringene etter normalt håndballspill, og ikke bare i et åpent mål uten sveitsisk keeper. De norske ble etter hvert enig om at de måtte slutte med å kaste ballen gang etter gang i åpent bur.

Det ble nesten parodisk til tider.

– Jeg har en litt ambivalent til denne håndballen. Det er ikke spesielt gøy å se at et lag løper ball etter ball i tomt mål. Vi var enig om at vi måtte slutte med det. Det blir lite underholdende, sa Norges islandske landslagssjef.

Toppscorer

Sanna Solberg med Norges toppscorer med ni mål. Sju av dem kom i åpent mål. Tvillingsøster Silje Solberg var Norges målvakt og hadde ikke en av sine travleste dager på jobb.

– Jeg har vel aldri scoret så mange, enkle mål, sa Sanna Solberg.

Kampen ble et rent pliktløp for Norge. Sveits gikk på sitt største tap noen gang.

Norge møtte Sveits for aller første gang i kvalifiseringskampen som ble spilt sist oktober. Da vant Norge 29-22 på bortebane i Olten.

Norges håndballmenn møter for øvrig Sveits til den første av to playoffkamper til VM i Sveits kommende lørdag.