Ørjan Nyland ropte på frispark før Birminghams første mål i Aston Villas 4-2-seier i mesterskapsserien, men ble ikke hørt i byderbyet søndag.

Norges landslagskeeper virket ved første øyekast å være skikkelig på halvdistanse på en innoverskrudd corner som traff Lukas Jutkiewicz på bakre stolpe, men reprisene viste at keeperen ble holdt igjen av Birmingham-spiss Che Adams.

Dommer valgte imidlertid å la målet bli stående, og Aston Villa måtte jakte utligning. Den fikk de da Jonathan Kodjia fikk ballen i nettet bare ni minutter senere.

Jack Grealish økte hjemmelagets ledelse to minutter senere, og i starten av andre omgang la Tammy Abraham på til 3-1 fra straffemerket.

Nyland måtte se seg slått av danske Kristian Pedersen i det 57. minutt, men veteranen Alan Hutton avgjorde kampen etter 76 minutter med sin 4-2-scoring.

Nyland har nytt tillit under lagets relativt ferske manager Dean Smith. På tabellen klatrer Aston Villa til åttendeplass. Birmingham er nummer 12. (@NTB)