Real Sociedad – Celta Vigo 0–1

To minutter før pause fikk Celta straffespark. Iago Aspas ble lagt ned etter for hardhendt og klønete oppførsel av Diego Llorente.

Aspas satte selv straffen. Han sendte ballen motsatt vei av keeper og dermed sto det 1–0 til gjestene. Det ble også resultatet.

Real Sociedad har tatt ett poeng på fire kamper etter koronapausen. De tre siste er endt med tap for Alavés, Real Madrid og Celta.

For første gang er det blitt tap i tre på rad under trener Imanol Alguacils ledelse.

Laget er på 7.-plass med seks poeng opp til Sevilla på 4.-plass. Champions League-plassen ser tung ut i øyeblikket.

Svak

Martin Ødegaard var småaktiv den første halvtimen i San Sebastian, uten at han klarte å skape altfor mye. Der Ødegaard var god før koronapausen, har formen hans ikke vært av samme kvalitet etterpå. Ødegaard har scoret svært dårlig på avisenes børssider, og det blir nok heller ingen store ovasjoner etter den siste opptredenen.

Ødegaard er uten målpoeng i La Liga i hele 2020. Ingen mål, og ingen målgivende. Mot Celta ble han byttet ut 12 minutter ut i 2. omgang. Han ble byttet ut i de to foregående kampene også. Totalt sett var han ganske så anonym mot Celta. Han var nest sist på tre avslutninger og hadde noen gode tilslag på dødballer. Ellers var det ikke mye han fikk utrettet.

Stinne

Gjestene fra Vigo kom til kampen stinne av selvtillit etter 6–0 mot Alavés sist, den største seieren i årets La Liga.

Laget ligger sju poeng over nedrykksstreken etter seieren over Real Sociedad. Endelig har de skaffet seg en litt bedre posisjon mot lagene de kjemper mot i bunnen av tabellen.

Real Sociedad vant det motsatte oppgjøret tidligere i sesongen 2–0 etter scoringer av Alexander Isak og Martin Ødegaard. Nordmannen hadde attpåtil målgivende på scoringen til svensken.

I disse tider skinner ikke lagets skandinaver like mye.