Inter-Tottenham 2–1

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen. Vi dominerte nesten hele kampen, men resultatet er helt forferdelig, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino etter klubbens tredje strake tap.

En forsmak på at det ikke var Tottenhams dag kom ti minutter før pause. Harry Kane kom alene med Inters målvakt Samir Handanovic, men klarte merkelig nok aldri å avslutte og rotet bort en gedigen sjanse.

Jublet som Johansen

I en ikke altfor velspilt kamp sendte danske Christian Eriksen gjestene fra London foran åtte minutter etter pause. Scoringen var av den litt merkelige sorten der Handanovic reddet Eriksens første avslutning, men ikke maktet å stoppe en lur retur der dansken løftet ballen i bue over målvakten.

Lenge så Inter ut til å gå på et åpningstap i CL-comebacket, men ut av ingenting våknet Milano-klubben etter Mauro Icardis mektige volleytreff fra 17 meter. Icardi, som ikke hadde kommet til en eneste avslutning tidligere i kampen, hamret inn en flott pasning fra Kwadwo Asamoah.

Jubelscenene til Icardi minnet forresten om Stefan Johansens øregest mot Kypros nylig.

Så valgte Tottenham-manager Mauricio Pochettino å ta ut Harry Kane. Få forsto noe av det byttet. Dødballstyrken til Kane var tydelig savnet da Inter sikret seieren på en cornersituasjon som vil plage Tottenham-forsvaret lenge.

Trives ikke i Italia

Stefan de Vrij headet videre hjørnesparket fra Antonio Candreva, slik at Matías Vecino kunne stange inn 2-1 til ellevill hjemmejubel. TV-bildene viste en lamslått Pochettino på sidelinjen.

– Det at vi klarte å snu resultatet til egen fordel helt mot slutten gjør denne seieren enda bedre, sa Inter-trener Luciano Spalletti.

Trolig må Inter og Tottenham gjøre opp om annenplassen i gruppe B. Der har Barcelona som ventet koblet grepet etter 4-0-seier mot PSV Eindhoven med hattrick av Lionel Messi i den andre kampen tirsdag.

Inter og Tottenham møttes for femte gang. Og som i de fire første møtene endte det med hjemmeseier. Tottenham har for øvrig elendig statistikk i Italia. Kun én seier er det blitt på ti forsøk.

Kampen var Inters første i mesterligaen på seks år. De siste minuttene på Giuseppe Meazza vil bli husket lenge av fansen.