I en grå og sjanseløs første omgang mellom Tottenham og Leicester ble det drama på overtid av omgangen.

Serge Aurier gikk hodeløst og tøft inn i ryggen på Wesley Fofana inne i sekstenmeteren. Før dommer blåste av omgangen dro han til VAR-skjermen, studerte situasjonen et par ganger og dømte straffespark.

Jamie Vardy tok sats og hamret ballen midt i mål. Dermed gikk bortelaget i garderoben med ledelse over José Mourinhos Tottenham.

– Aurier var fenomenal mot Liverpool og trolig vår beste spiller. I dag gjorde han en tabbe. Kostet tabben oss tre poeng i dag? Det blir urettferdig å si. Det er en tabbe, og sånn er det, sier José Mourinho etter kampen og legger til:

– Jeg vil ikke si at han mister det, men man må vite når man er i egen 16-meter. Når motspilleren har ryggen mot og man går inn slik, så er det en tabbe.

I andre omgang jublet Leicester tidlig for nok en scoring, men så er det noe som hetter VAR. De klassiske linjene for å oppdage offside kom opp, og etter litt tid ble scoringen til James Maddison annullert.

Men fortvilelse ble raskt omgjort til nytt gledesbrøl. Et langt innlegg ble slått mot Jamie Vardy som stanger ballen inn foran mål. Deretter gikk den i låret på Toby Alderweireld og i mål til 2–0 for Leicester.

TAP: José Mourinhos Tottenham tapte mot Leicester. Foto: Andy Rain / Pool EPA

Mot slutten av oppgjøret klagde Tottenham gjentatte ganger på forseelser som kunne ført til straffespark, men dommer Craig Pawson var ikke med på det.

Tottenham står nå med ett poeng på de siste tre kampene i Premier League. Det poenget kom i bortekampen mot Crystal Palace. Forrige runde tapte de 2–1 mot Liverpool og søndag ble det nok et tap mot Leicester.

Dermed klatrer Leicester forbi Tottenham på tabellen. Leicester er nå på andreplass, mens Tottenham er nå nede på en fjerdeplass.