Den argentinske storscoreren hamret inn vinnermålet etter bare 14 minutters spill i Torino. Ballen var utakbar for Roma-keeper Wojciech Szczesny.

Dermed tok Juventus et stort skritt i jakten på sitt sjette strake seriemesterskap. Etter 17 kamper skiller det sju poeng ned til nettopp Roma på annenplass.

Higuaín viste klasse allerede før 1-0-scoringen. I det niende minutt tvang han Szczesny til å gjøre en mektig redning.

Toppkampen var i perioder veldig intens. Det ble delt ut en rekke gule kort før pause.

Juventus følte seg snytt for straffe da Mario Mandzukic gikk i bakken etter en duell med Roma-forsvareren Federico Fazio etter 53 minutter.

Gjestene fra hovedstaden slet med å true hjemmelaget. Stefano Sturaro burde doblet til 2-0 da det var 20 minutter igjen på klokka, men igjen sto Romas polske målvakt fram og avverget.

- Det er en veldig viktig seier for oss fordi det fortsatt er lenge til seriemesterskapet er avgjort. Seieren gir oss mer tro og selvtillit til å gå inn i julehøytiden med en god følelse, sa Juventus-veteranmålvakt Gianluigi Buffon til Mediaset.

Milan skuffet

Tidligere lørdag klarte Milan bare uavgjort 0-0 mot Atalanta. Dermed mister Milano-klubben fort tredjeplassen på tabellen etter helgens runde.

Tredjeplassen er viktig i Italia. Den gir rett til mesterligakvalifisering.

Atalanta var ikke ufarlige på San Siro lørdag. Både Andrea Petagna og Roberto Gagliardi var farlig frempå for gjestene fra Bergamo.

For Milan avsluttet Luca Antonelli i stolpen. Etter pause var det vertenes Giacomo Bonaventura som sto for de største farlighetene. To ganger slapp han til mot et presset bortelag, men uten å score.

Både Napoli og Lazio går forbi Milan med tre poeng i hver sin kamp søndag.