Inn på siste skyting kom Ingrid Landmark Tandrevold inn på standplass sammen med italienske Dorthea Wierer og slovakiske Paulina Batovska Fialkova.

Foran dem hadde Elvira Öberg allerede avgjort seierskampen i sin 100. verdenscupstart (inkludert stafetter), så det var pallplassene trioen bak skulle gjøre opp om.

Tandrevold hadde på det tidspunktet levert et strålende renn med 15 av 15 treff, men med to bom på siste skyting ble det ikke noe pallkamp på den siste runden i Pokljuka.

– Akkurat nå er jeg veldig irritert på meg selv, men frem til siste skyting var det et veldig bra renn, sier Tandrevold til NRK.

BARE NESTEN: Ingrid Landmark Tandrevold skjøt seg ut av pallkampen på siste skyting på jaktstarten i Pokljuka. Her fra torsdagens sprint. Foto: JURE MAKOVEC / AFP / NTB

Dorothea Wierer skjøt fullt på siste skyting og tok andreplassen, mens den franske verdenscuplederen Julia Simon endte på tredjeplass.

Elvira Öberg skjøt 20 av 20 treff for andre jaktstart på rad, og tok sin tredje seier på de fire siste verdenscuprennene. Totalt har det blitt syv seire for den svenske 23-åringen.

Tandrevold endte til slutt på niendeplass, og ble med det heller ikke best av de norske i Pokljuka. På plassen foran endte nemlig Marte Olsbu Røiseland.

– Det var veldig gøy å gå jaktstart igjen. Jeg elsker jaktstart. Formen var mye bedre enn på sprinten, sier en fornøyd Røiseland til NRK.

Torsdag gjorde OL-dronningen comeback etter nesten 300 dager med 16. plass på spinten.