– Det er en lettelse for både han og oss at han er tilbake og kan begynne å jobbe igjen, sier landslagssjefen til VG.

Wille understreker at det kan komme tilbakefall og andre skader. Men Sagosen er erklært spilleklar og fikk søndag sine første minutter på banen for Kiel.

– Nå er jeg er veldig positiv og optimist med tanke på at han skal spille seg i form til mesterskap, sier Wille foran VM-uttaket 12. desember.

– Jeg gidder ikke å lage noe falsk skuespill. Det sier seg selv at når Sander er tilbake, vil vi selvfølgelig ha ham med, legger han til.

Sagosen kan potensielt spille fire nye klubbkamper for Kiel før Jonas Wille offentliggjør sin første VM-tropp. Før VM-åpningen 13. januar har Kiel åtte terminfestede matcher mens Norge kjører opp til VM med kamper mot Portugal, Brasil og Egypt i Trondheim den første helgen på nyåret.

– Jeg har veldig, veldig lyst til å spille VM. Men jeg føler ikke noe press. Alt blir ikke fiasko om jeg ikke er med, sa Sagosen til VG tidligere i år.

– Det som er spennende å se nå er hvordan kroppen hans reagerer på full håndball- og matchtrening. Om det kommer noen tilbakefall, sier Wille.

Her er Norges bruttotropp til mesterskapet.

Nesten seks måneder etter ankelskaden 5. juni gjorde Sagosen søndag comeback for Kiel. Han kom inn etter 16 minutter mot Gummersbach og brukte mindre enn 10 sekunder på å score sesongens første mål.

– Det var en veldig følelsesladet dag. Endelig er jeg tilbake på banen, i denne arenaen og foran fansen vår. Jeg jobbet veldig hardt for comebacket, sa Sagosen til tyske Sky etter 31–28 over Gummersbach.

I sommer måtte han to ganger på operasjonsbordet i løpet av 28 dager. Landslagets mangeårige manuellterapeut Harald Markussen klarte med hjelp av Olympiatoppen å avsløre feil etter den første operasjonen.

– Det er imponerende hva gode fagfolk kan få til sammen med en giga-motivert utøver. Det har vært en god prosess. Jeg kan ikke få rost Sander og staben nok, sier Wille.

Den siste uken har Sagosen hintet på sosiale medier om at han var på gang. Nå er det mange som er glade i den norske håndballfamilien.

– Yabbadabbaduuuu, jubler Stine Bredal Oftedal i en kommentar på Instagram. Kvinnelandslagets kaptein er Sander Sagosens svigerinne.

– Filip (Jicha, trener) kom til meg før kampen og spurte om jeg kunne spille. Jeg hadde en god følelse på trening i løpet av uken. Jeg trenger fortsatt tid til å få det tilbake til hvordan det en gang var, men det var deilig å være tilbake med guttene, sier Sagosen etter å ha scoret ett mål på fire skuddforsøk fra distanse.

Landslagssjef Jonas Wille tar ut sine 18 spillere til VM 12. desember. Akkurat nå er bare Erik Toft skadet av de 35 navnene i bruttotroppen.

Norge starter mesterskapet mot Nord-Makedonia 13. januar. Så følger gruppekamper mot Argentina og Nederland.