Det bekreftet klubben først overfor TV 2 mandag.

Hockey-Norge ble rystet i fjor etter at Rasmus Ahlholm taklet lagkamerat Jacob Lundell Noer stygt på trening. Ahlholm fikk senere sparken i Storhamar etter at videoen ble lekket.

Svensken vedtok ikke forelegget på 10.000 kroner for kroppskrenkelse, og saken endte med det i retten. Der ble løperen dømt til å betale 12 000 kroner i bot, samt 4500 kroner i sakskostnader.

Se situasjonen her:

Siden har Ahlholm vært i slovakiske HC Noce Zamky. Mandag bekrefter Vålerenga på sine nettsider at forwarden vender tilbake til VIF.

Konstituert daglig leder i Vålerenga Hockey, Gunnar Thøgersen, sier følgende til VG om den kontroversielle signeringen:

– Vi har gitt ham en ny sjanse. Han er dømt for handlingen og ferdig med det, sier Thøgersen.

– Han har vært veldig ydmyk angående den situasjonen, legger han til.

Thøgersen understreker at Ahlholm og Vålerenga har lagt saken bak seg.

– Det er veldig bra, og det var en forutsetning at det som ble sagt, ble sagt.

VIF håper at Ahlholm kommer tilbake til klubben i god form.

– Det kan jo komme noen negative reaksjoner, men jeg håper folk skjønner at han er en god hockeyspiller og får en ny sjanse.

– Det blir bra med de poengene som han kommer til å produsere, legger Thøgersen til.

Ahlholm selv er også forberedt på reaksjoner.

– Det er sikkert mange som vil reagere, men det er opp til meg å ta revansje og alt sånt. Jeg hadde det veldig bra da jeg var her i Vålerenga sist, sier han til TV 2.

Han opplyser i tillegg at han er klar for revansje.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er her for å ta revansje. Både for meg selv og Vålerenga. Det er en perfekt match egentlig.

I 2019 forlot Ahlhom VIF til fordel for erkerival Storhamar. Den gang var det også en overraskende og kontroversiell overgang.

Da sa løperen følgende om klubbskiftet til TV 2:

– Det er en helhetsvurdering med fasiliteter, vinnermentalitet og sånn. Jeg synes ikke Vålerenga stod for det de sier i media og sånt, men det synes jeg Storhamar viser når de nå henter inn to importer på en uke. Det er stor forskjell.

Vålerenga tapte 3–6 for Asker i serieåpningen på fredag. På torsdag tar de imot Stjernen i sesongens første hjemmekamp. Ahlholm kan da få sin re-debut på nye Jordal Amfi.