AC MILAN - SAMPDORIA 0–0

Svensken var mye involvert, men det endte 0-0.

For etter en 1. omgang der hjemmelaget skapte lite, var det duket for Zlatan Ibrahimovic like etter pause. Ibrahimovic kom inn etter 55 minutter, til øredøvende jubel fra de drøyt 60.000 tilskuerne som hadde møtt opp mandag. Da var det åtte år siden svensken sist hadde ikledd seg Milan-drakten.

Umiddelbart ble Zlatan involvert. Han fikk ballen på 15 meter og prøvde å slippe videre til Rafael Leao, men pasningen ble akkurat litt for svak.

To minutter senere var 38-åringen nære ved å sette inn 1–0. Et innlegg havnet på pannebrasken til svensken, som headet mot mål. Forsøket ble reddet på strek.

Første gang siden 2010

Like etter fikk Milan et frispark på 30 meter. Det traff igjen hodet til Zlatan, men denne gang ble headingen reddet av målvakt Emil Audero.

Norske Morten Thorsby fikk en bra mulighet etter halvspilt 2. omgang. Nordmannen la til rette og skjøt fra 20 meter, men ballen snek seg utenfor stolpen til Gianluigi Donnarumma.

Sekunder senere havnet Thorsby i dommerens bok for en etterslenger på Davide Massa.

Ibrahimovic ble mer usynlig på tampen av oppgjøret, og det endte 0–0 på San Siro. Det var første gang siden 2010 at svensken har gått av en debutkamp målløs, også da for Milan (0-2-tap for Cesena. Zlatan skjøt i stolpen).

Både med PSG (to mål mot Lorient i 2012), Manchester United (ett mål i 2-1-seieren over Leicester i 2016) og LA Galaxy (to mål på 19 minutter i 4-3-seieren over LAFC i 2018) scoret svensken i sin første kamp.

0-0 gjør at Milan sin skuffende sesong fortsetter. De er nummer 12 med bare 22 poeng etter 18 kamper.

– Zlatans innhopp var positivt. Han ga oss karakter og var til stede. Vi er ikke vant til å ha en spiller med hans fysikk i boksen, så han fikk ikke så mye å jobbe med. Spesielt mot slutten av kampen, sa Milan-trener Stefano Pioli.

Cristiano Ronaldo drar av Robin Olsen og setter inn 1–0. Han scoret tre mål. Foto: Marco Alpozzi/LaPresse via AP/NTB scanpix.

Tre mål og målgivende for Ronaldo

I Torino var Cristiano Ronaldo i fyr og flamme. Portugiseren scoret tre mål og hadde målgivende i den knusende 4-0-seieren over Cagliari.

Fem minutter etter pause snappet han opp en horribel feilpasning, dro lekkert av keeper og satte inn 1–0.

Etter halvspilt 2. omgang fikk hjemmelaget straffe etter at Paulo Dybala ble felt. Ronaldo var klinisk fra elleve meter og hamret ballen i høyre hjørne.

Ni minutter før slutt spilte han gjennom Gonzalo Higuaín, som satte ballen i mål, før Ronaldo minuttet etter satte inn sitt tredje for dagen. Douglas Costa satte opp portugiseren, som var iskald med venstrefoten og plasserte den under Cagliari-målvakt Robin Olsen.

Solid Inter-seier

Mandagens 20.45-kamp ble spilt på Stadio San Paolo mellom topplagene Napoli og Inter. Romelu Lukaku var i fyr og flamme for gjestene og scoret to mål for «Nerazzurri».

1-0 kom etter kvarteret. Napoli-forsvaret lot Lukaku gå og gå, og etter en oversteg og to lange touch til venstre, plasserte belgieren ballen lekkert i hjørnet.

20 minutter satt den igjen for Lukaku. Han ble spilt gjennom av Marcelo Brozovic og valgte å skyte fra 15 meter. Alex Meret burde holdt ballen, men glapp den mellom beina og i mål.

Arkadiusz Milik reduserte like før pause, men et mål av Lautaro Martinez etter timen sørget for at Inter vant 3-1.

Inter er med det tilbake på tabelltopp etter at Juventus fikk låne den i et par timer tidligere på dagen. Begge lagene har 45 poeng og 39 scorede mål, men Inter har bare sluppet inn 15, mens Juventus har 17 innslupne.