BURNLEY - TOTTENHAM 2–1

Burnley har ikke tapt en Premier League-kamp siden 26. desember. Mot Tottenham lørdag ble Ashley Barnes matchvinner i 2-1-seieren.

Etter en tam og sjansefattig 1. omgang på Turf Moor steg Chris Wood til værs etter 57 minutter og stanget inn 1-0 til hjemmelaget. Det var formspissens fjerde mål de siste fire kampene og hans sjette på de åtte siste.

Men ledelsen varte bare i åtte minutter, før Harry Kane utlignet til 1-1 i sitt comeback etter skade. Kane kom alene med Tom Heaton etter et langt kast fra Danny Rose og var iskald da han avsluttet via stolpen.

Det var hans 15. Premier League-scoring denne sesongen, men bare nummer to i 2019.

Kampen var Kanes første siden han pådro seg en ankelskade mot Manchester United 13. januar.

Chris Wood scoret det første målet for Burnley lørdag. Foto: Adam Davy, PA via AP / NTB scanpix

Ute av bunnkampen

Etter Kane-scoringen kjørte Burnley kampen og tok fortjent ledelsen igjen da Ashley Barnes satte inn 2-1 fra kloss hold etter 83 minutter.

Jóhann Berg Gudmundsson skjøt et innlegg hardt i boks, og Barnes dukket opp på en meters hold og bredsidet inn ballen.

Dermed har Burnley for alvor meldt seg ut av bunnkampen. Laget er nå på 13.-plass med 30 poeng etter fem seirer og tre uavgjorte på de siste åtte ligakampene.

Rasende på dommeren

Det var også kampens siste scoring. Etter kampen var Tottenham-trener Mauricio Pochettino rasende.

TV-bilder viste at han fulgte etter kampleder Mike Dean på vei ut av banen etter kampslutt.

– Det var ingenting. Det som skjedde på banen skjedde på banen. Det er ikke mer å si. Vi fortjente ikke å tape, men sånn er fotballen, sa Pochettino etter oppgjøret.

Tottenham er fortsatt godt plassert på 3.-plass, men rotet bort muligheten til å ta ytterligere innpå Liverpool før lagets tøffe bortekamp mot Manchester United søndag.