– Seier er det eneste som er godt nok om vi vil henge med i toppen. Vi har ikke råd til å få en rekke uten seier. Så vi går ut for å slå tilbake direkte, forteller Haugen til VG.

Sandnes-karen husker august og september i fjor, hvor Molde bare tok seks av 24 mulige poeng i en bekmørk periode som bidro til Bodø/Glimt stakk av med ligatittelen.

Nå oppildner Haugen seg selv og lagkameratene i Molde til å reise seg fra torsdagens 2–3-tap for Vålerenga, når de stiller opp på Consto Arena søndag ettermiddag.

Etter fem spilte kamper ligger romsdalingene på 3. plass - tre poeng bak serieleder Glimt.

MIF tror på seier

Mjøndalen befinner seg vanligvis i motsatt ende av tabellen enn Molde, men trener Vegard Hansen (51) mener bruntrøyene har nærmet seg søndagens gjester i de innbyrdes oppgjørene de siste årene (1–2 og 1–3 i fjor).

Nå tror Hansen at Mjøndalen kan påføre Molde deres andre strake tap.

– Vi tror vi har en sjanse til å få med oss poeng og kanskje vinne her på hjemmebane, sier MIF-treneren til VG.

Han har ledet laget til én seier, én uavgjort og ett tap så langt denne sesongen. Molde har vunnet tre kamper og spilt én uavgjort i tillegg til tapet for Vålerenga.

– Alle som møter Molde vet hva de er gode på. Vi får en utfordring når de er etablert. De har mange bra spillere og er veldig, veldig gode når de har ballen.

– Hvordan stopper dere Molde fra å ha mange etablerte angrep – vil dere gå høyt på dem?

– Vi ønsker det når vi kan, men så vet vi at vi vil bli spilt lave i perioder. Det er vi forberedt på, og det må vi håndtere, sier Hansen.

KLARE TIL NY KAMP: Markus Nakkim, Vegard Hansen og Sebastian Sebulonsen takker publikum etter en match på Consto Arena. Foto: Terje Bendiksby, NTB

Molde-spillerne vil krige

Haugen, som med sitt gode hodespill og strøkne venstrefot bidrar med både mål og målgivende for Molde, er innstilt på en tøff batalje mot Mjøndalen.

Etter tapet for Vålerenga hadde han en rolig restitusjonsøkt med resten av laget.

– Så har vi egentlig bare snakket om å glemme matchen og se frem mot Mjøndalen. Vi vet at noen dager går marginene mot oss. Vålerenga scorer tre mål på fire avslutninger, sier Haugen, som nå vil ha revansje i matchen mot Mjøndalen.

– Vi vet at Mjøndalen er tunge på dødballer, så vi må være tøffe i egen boks og ikke gi dem gratis energi. Vi skal ut og styre og fokusere mest på oss selv slik vi alltid gjør.

Avspark på Consto Arena er søndag klokken 15.00. Matchen vises på Eurosport Norge og Discovery+. I tillegg kan den følges direkte i VG Live.