Tabelltoer Nice måtte vinne for å legge press på Monaco, som spilte 1-1 borte mot Bastia fredag. Nice er tre poeng bak etter 26 serierunder, men kan bli passert av Paris Saint-Germain søndag. Treer PSG er kun ett poeng bak Nice, men har en kamp til gode på tabellnaboen. Hovedstadslaget tar imot Toulouse søndag.

Cyprien scoret kampens eneste mål da Nice slo Lorient 1-0. Scoringen kom etter et kvarters spill på Stade du Moustoir, og vertene maktet aldri å svare, heller ikke etter at Nice-stjernen Balotelli fikk marsjordre med 22 minutter igjen på klokken.

Marseille-seier

Clinton Njie og Florian Thauvin, sistnevnte med en perlescoring, sørget for at poengene ble igjen i Marseille da Rennes kom på besøk tidligere lørdag. Marseille vant kampen 2-0.

De tre poengene gjør at Marseille nå har like mange poeng som femteplasserte Saint-Étienne. Det er den siste plassen som gir spill i Europa.

Laget slo tilbake etter 2-3-tapet borte mot Nantes i forrige serierunde. I den kampen scoret kraftspissen Bafetimbi Gomis begge målene før han måtte forlate banen med en kneskade. Den utleide Swansea-spissen har scoret 16 mål for Marseille denne sesongen, men er nå ute i rundt en måned.

Overtidsscoring

I hans fravær var det Njie, som er på lån fra Tottenham, som spilte i en noe uvant rolle som midtspiss. Han tegnet seg likevel på scoringslisten etter 59 minutter. Like etter doblet Thauvin da han dunket ballen i krysset med venstrefoten.

Lørdag kveld berget Cheick Diabaté 1-1 for Metz mot Nantes på overtid. Valentin Rongier hadde gitt gjestene ledelsen, men Diabaté utlignet på straffespark like før slutt.

Øvrige kamper lørdag: Angers –Nancy 1-0, Caen –Lille 0-1.

(©NTB)