Wayne Rooney fikk en god start på karrieren i USA da han kom inn i 58. minutt og bidro til 3-1 seier for sitt nye lag DC United lørdag.

Den britiske stjernespissen debuterte for Washington-laget mot Vancouver Whitecaps i åpningskampen på den nye arenaen som huser 20.000 tilskuere.

Rooney kom på matta på stillingen 1-0 etter nettkjenning fra Yamil Asad i første omgang. Det lå en klar forventning i lufta, og publikum ble ikke skuffet: 32-åringen bidro i oppbyggingen til Paul Arriolas scoring i det 69. minutt og var nest sist på ballen da samme mann punkterte kampen med 3-0-scoringen i det 80. minutt.

– Da Wayne kom inn synes jeg virkelig at ting endret seg til det bedre for oss, sa trener Ben Olsen.

– Det er en stor kveld, debuten min i MLS og en seier. Jeg er henrykt, sa Rooney selv.

DC United har vunnet serien fire ganger, men ikke siden 2004. Etter denne seieren hopper laget fra siste til nest siste plass på tabellen med 14 poeng på 15 kamper.

Galaxy vendte til seier

I New York vant New York City 2-0 over Columbus Crew på hjemmebane, uten tre av fire toppscorere, inkludert Jo Inge Berget. Jesus Medina og Sean Johnson sikret seieren. David Villa, Ismael Tajouri-Shradi og Berget – ingen av dem spilte lørdag – står bak 20 av lagets 40 mål så langt denne sesongen.

Heller ikke Los Angeles Galaxy-stjernen, Zlatan Ibrahimovic, spilte da hans lag vant 3-2 over New England Revolution. Det gjorde derimot Jørgen Skjelvik og Ola Kamara, begge 90 minutter.

Skjelvik var tredje sist på ballen da Chris Pontius utlignet til 1-1 for bortelaget i første omgang. LA Galaxy kom under like før pause og så ut til å tape, men snudde kampen med to mål i tilleggstiden. Pontius ble matchvinner med sitt andre mål for dagen.