– Jeg har vært med i 40 år og har lang erfaring i bransjen. Når du er trener, er du alltid i fare. Det må du bare leve med. Nå er det over. Da kapper du bare tråden og begynner å tenke videre, sier Rekdal til VG.

Se det 14 minutter lange intervjuet med Kjetil Rekdal i videoen øverst i saken.

– Det er et styrets privilegium å bestemme det. Du er selvfølgelig uenig. Det er ingen trenere som er fornøyd med å bli kastet på dør. De har sine grunner, så da må man bare respektere det. Du vet det kan skje når du går inn i denne bransjen. I Trondheim har det kanskje vært en årlig sekvens. Det er en plass som er ekstremt krevende, sier Rekdal.

Rekdal ble ansatt som Rosenborg-trener desember 2021. I debutsesongen endte de på bronseplass, men i 2023 har det gått tyngre. Etter 11 serierunder ligger Rosenborg på 9. plass med 13 poeng, hele 18 poeng bak Bodø/Glimt. De er også ute av cupen etter en pinlig exit mot annendivisjonsklubben Stjørdals-Blink.

I landslagspausen valgte altså Rosenborg-ledelsen å ta grep.

Rekdal fikk beskjeden under et møte i Oslo torsdag. Lokalavisen Nidaros meldte så om nyheten fredag formiddag, før bekreftelsen kom på ettermiddagen.

MÅTTE GÅ: Kjetil Rekdal (til høyre) og assistent Geir Frigård (i midten) fikk bare halvannet år i Rosenborg. Det er usikkert hva som skjer med klubblegenden Roar Strand (til venstre). Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Du er blitt omtalt i Trondheim som Norges største kjendis. Var du forberedt på hvor massivt det kan være når det stormer som verst i Trondheim? spør VGs programleder Vegard Aulstad.

– Du vet jo aldri det før du står oppi det. Jeg tror jeg har over 600 ubesvarte anrop fra gårsdagen, nesten tusen tekstmeldinger. Det er enorme tall. Det er en innboks og mobilsvarer med ymse ting, sier Rekdal.

På spørsmål om hva det dreier seg om, svarer 54-åringen:

– Vi trenger ikke ta det, men det er en del ufine ting.

– Trusler?

– Du kan vel si det.

– Har du vært bekymret på noe tidspunkt?

– Nei, men du reflekterer over det. Jeg har aldri følt meg redd, men det er et samfunn som utvikler seg litt i den retningen. Det er ikke bra, selvfølgelig, men det er en del av å stå i søkelyset. Veldig mange bryr seg og har meninger om deg. Det har jeg vært vant til siden jeg var veldig ung, svarer Rekdal.

Han er samtidig rask med å understreke at han også har fått en rekke positive meldinger som han setter stort pris på.

MED I STUDIO: Kjetil Rekdal følger Norges landskamp mot Skottland sammen med VG-reporter Vegard Aulstad. Foto: VG

Lørdag er Rekdal med i VGs studio med programleder Vegard Aulstad under Norges viktige EM-kvalikkamp mot Skottland.

Rekdal er opptatt av ikke å gjemme seg.

– Jeg er veldig glad i fotball. Jeg er en stor fan av det norske landslaget. Jeg har prøvd å heie dem frem gjennom det trange nåløyet i 20 år. Nå er det på grensen igjen, de må vinne i kveld. Det her har vært livet mitt. Jeg er ikke mett, nå er jeg på jakt etter ny jobb, sier Rekdal.

Norge står med ett poeng etter to kamper, mens Skottland topper gruppen med seks poeng. Kampen starter klokken 18.