Med én scoring og to målgivende var Herman Stengel kampens store spiller da Strømsgodset kom seg tilbake på vinnersporet.

– Det lar seg høre. Herman var viktig selvfølgelig, som han alltid er, sier Strømsgodset-trener Håkon Wibe Lund til Discovery+.

– Det var vel greit det, sier Stengel selv om egen prestasjon til Discovery+ og legger til at «det er fint» å få skryt.

Kampens første scoringen kom da et hjørnespark fra Stengel gikk gjennom store deler av feltet, før Lars-Christopher Vilsvik fikk ballen lenger bak i sekstenmeteren. Der vendte han bort en spiller, før han på elegant vis plasserte ballen i det lengste hjørnet.

Da var det spilt en snau halvtime på Marienlyst stadion, og det som hadde vært en tam fotballkamp, tok seg betydelig opp etter scoringen.

Den første omgangen skulle også få sitt andre mål, og nok en gang var Stengel involvert. Midtbanespilleren kombinerte fint med Fred Friday, før han var fri i feltet. Fra skrått hold banket han ballen inn ved den nærmeste stolpen, og da Sarpsborg 08-målvakt Vidtun Nilsen ikke leverte patent keeperspill sto det 2–0.

– Vi fikk kjørt oss på at vi ikke var påskrudd. Vi var ikke i nærheten av der vi skal være. Vi har ikke møtt opp skikkelig i dag, sa Sarpsborg 08-kaptein Bjørn Inge Utvik til Discovery+ i pausen.

TUNG KAMP: Sarpsborg 08-keeper Simen Vidtun Nilsen. Foto: Annika Byrde / NTB

Etter hvilen gikk det bedre for gjestene, og etter snaue ti minutter av den andre omgangen fikk nysigneringen Victor Torp en stor mulighet. Joachim Soltvedt la inn foran mål, men en upresset Torp klarte ikke å presse skuddet på mål.

Det skulle han imidlertid klare bare fire minutter senere. Aboubacar Konté spilte Torp alene med Viljar Myhra, og da gjorde den nysignerte dansken ingen feil og satte inn reduseringen via stolpen.

Sarpsborg 08 klarte ikke å skape de store sjansene i jakten på en utligning, og i stedet serverte de seieren til Strømsgodset.

Vidtun Nilsen spilte ballen rett i Ernest Boahene, før ballen spratt til Stengel. Han trillet den tilbake til ghaneseren, som følsomt løftet den over Vidtun Nilsen på halvdistanse.

SCORET SITT FØRSTE: Ernest Boahene utnyttet svakt keeperspill fra Simen Vidtun Nilsen og løftet inn sitt første eliteseriemål. Foto: Annika Byrde / NTB

Det var nok til at Strømsgodset endte sin seierstørke på fire kamper, og går opp på 25 poeng.

– Vi trengte tre poeng igjen. 3–1-seier er vi nødt til å ta med oss. Nå må vi sette sammen flere kamper, så blir det bra, sier Stengel.

For Sarpsborg 08 har det blitt fem strake tap, og Stefan Billborns mannskap blir med det stående på 19 poeng.

– Jeg kunne byttet ut hele laget i pausen om jeg hadde muligheten. I andre omgang tar vi i hvert fall fighten, så det tar vi med oss, sier Billborn til Discovery+.

– Vi fortjente ingenting i dag, sier Soltvedt til Discovery+.

PS! Strømsgodsets nysignering Jonatan Braut Brunes var utilgjengelig til kampen grunnet en infeksjon etter gjennomgått coronasykdom tidligere i år.