– Dette er utrolig tragisk og våre tanker går til familien, hennes nærmeste og miljøet rundt, skriver Norges langrennssjef Espen Bjervig i en sms til VG.

Torsdag morgen var en lastebil og en på rulleski involvert i en ulykke i Botsheitunnelen i Strand kommune. Hana Mazi Jamnik, 19 år gammel landslagsutøver fra Slovenia, mistet livet.

En lastebilsjåfør er siktet. Mannens forsvarer, advokat Sigurd Rønningen, sier til Stavanger Aftenblad at han ikke erkjenner straffskyld.

– Helt tragisk ulykke. Blir uvel av å tenke på det... Veldig trist. Tenker først og fremst på de pårørende, skriver landslagsutøver Lotta Udnes Weng.

– Synes det var en jævlig nyhet å lese, gikk kaldt nedover ryggen på meg. Så utrolig meningsløst og ufortjent. En fæl vekker for alle oss som ferdes mye langs trafikkerte veier, skriver Emil Iversen til VG.

Jamnik var ny på landslaget til Slovenia før den kommende VM-sesongen på hjemmebane i Planica. Hun gikk junior-VM på Lygna sist vinter (nummer 24 på 5 km og nummer 34 på 10 km).

GIKK JUNIOR-VM: Her er Hana Mazi Jamnik under junior-VM på Lygna i vinter. Foto: Tom-Vegard Feltstykket

Slovenia trenes av Ola Vigen Hattestad, som sist sesong trente det norske kvinnelandslaget. VG har vært i kontakt med Hattestad som ikke har anledning til å kommentere saken torsdag.

– Det føles nært når det er en konkurrent, og en utøver av Ola. Umulig å se for seg hvor tøft det er for de nærmeste. Sender min kondolanse, skriver Lotta Udnes Weng.

– Rett og slett en rystende beskjed og en forferdelig tragedie. En tankevekker i forhold til hvor sårbare man er på rulleski og sykkel på veiene og i trafikken. Føler med familien og laget hennes, sier landslagsutøver Harald Østberg Amundsen til VG.

Det slovenske landslaget har vært i Norge i over en uke. Først i forbindelse med rulleskirennene under årets Blinkfestivalen i Sandnes. Deretter skulle laget, som teller åtte utøvere, bli værende i byen på samling.

19 år gamle Jamnik står oppført med en 18. plass fra den ti kilometer lange fellesstarten i Sandnes for bare seks dager siden.

Sportssjef i Blinkfestivalen, Arne Idland, sier følgende til VG:

– Det er fryktelig trist. Tankene går til familien hennes, Ola Vigen Hattestad og laget hans, og ski-familien i Slovenia. Jeg var og besøkte dem på mandag ettersom de er her på samling etter Blinkfestivalen. De har jo vært og er våre gjester fortsatt. Dette er bare fryktelig trist.

TV 2s langrennsekspert Petter Skinstad bodde på samme hotell som det slovenske landslaget under Blinkfestivalen, men har ikke god kjennskap til Mazi Jamnik. Likevel går hendelsen innpå ham.

– Dette er fryktelig trist. Hjerteskjærende. Det spiller ingen rolle hvor i verden vedkommende kommer fra. Det er utrolig leit for alle involverte, langrennsmiljøet er en stor familie, sier Skinstad.

Han har selv gått på rulleski senest i dag og kjenner godt til farene som kan oppstå langs veien. Han sier det er viktig at myke og harde trafikanter tar hensyn til hverandre.

– Et liv tapt i trafikken er et for mye. Og man kjenner det litt ekstra på kroppen når det er en av sine egne, sier Skinstad.

– Synlighet på veiene spesielt utover høsten er viktig, og vil være i enda større fokus når man ser hvor lett ting kan skje, sier Østberg Amundsen.