– Jeg synes vi kontrollerte kampen etter det første målet, og andreomgangen var briljant, sier Ødegaard på det TV 2-sendte intervjuet etter kampen.

Men det var gjestene som startet best med høyt press og flere sjanser til å gå opp i ledelsen. Likevel var det de rødkleddes Alexandre Lacazette som satte inn det første målet da Bukayo Saka dro seg opp på kanten og la ballen nydelig inn til spissen inne i 16-meteren.

Seks minutter senere så det ut som Kieran Tierney rotet bort en god mulighet da han først bommet på ballen, før han så slo et innlegg rett i ryggen på en motspiller. På returen steg han til værs og nikket ballen inn til Martin Ødegaard, som kom fra «ingensteds». Drammenseren kunne dermed heade inn sitt tredje mål på de siste tre kampene for Arsenal.

TREDJE: Martin Ødegaard scoret sitt tredje mål på tre kamper for Arsenal. Foto: TONY OBRIEN / Reuters

– Hodet er ikke det jeg pleier å bruke for å score, jeg tror det var første gang. En uvant følelse, men det var veldig deilig, sier unge herr Ødegaard.

En dobbeltsjekk hos statistikknettstedet Transfermarkt bekrefter Ødegaards mistanke – han har ikke scoret med hodet på seniornivå.

KUNNE FEIRE: Arsenal-spillerne kunne feire da Gabriel Magalhaes satte inn 3–0. Foto: Ian Walton / AP

15 minutter inn i annenomgang så det ut som midtstopper Gabriel Magalhaes hadde økt ledelsen til Arsenal ytterligere da han pirket ballen i mål etter litt klabb og babb på en corner, men blir avblåst for offside.

Men kun tre minutter senere har Arsenal nok en gang vunnet en corner, og denne gangen ble scoringen stående for stopperen, som steg til værs og headet ballen bak Willy Caballero i Southampton-buret.

INN FRA BENKEN: Mohamed Elyounoussi startet på benken for gjestene, men kom inn etter 43 minutter da Adam Armstrong måtte ut med skade. Foto: STEVE BARDENS / AFP

Ødegaard scoret også borte mot Everton og Manchester United i de to foregående kampene til Arsenal – begge de endte med tap.

Arsenal ligger nå på 5.-plass i Premier League, kun ett poeng bak West Ham på 4.-plassen. De har også kun ett og to poeng ned til Tottenham og Manchester United på 6.- og 7.-plass. Southampton ligger på 16.-plass med 16 poeng.

I kampen mellom Chelsea og Leeds United ble stillingen 3–2. Det var gjestene som satte inn det første målet ved Raphinha. Hjemmelaget svarte både en og to ganger ved Mason Mount og Jorginho, før Joe Gelhardt satte inn utligningen. Fire minutter på overtid satte Jorginho inn sitt andre og sikret seieren for de blå fra London.