Ødegaard har fått en pangstart på årets Premier League-sesong, og ble kåret til banens beste i 2–1-seieren over Fulham på lørdag.

The Telegraphs fotballskribent Sam Dean beskriver Arsenal-kapteinen som avgjørende i laget.

«Ødegaard er hjertet i Arsenals forvandling - en kaptein som står frem som et godt eksempel. Opptredenen hans på lørdag var en ny påminnelse om klassen hans. Når han når toppnivået sitt er det ingen andre Arsenal-spillere som er i nærheten når det kommer til innflytelse, teknikk, overblikk og ferdigheter», skrev Dean.

På engelsk radio sammenlignes Ødegaard nå med Manchester Citys Kevin De Bruyne. Tidligere Chelsea-spiller Tony Cascarino var full av lovord etter Ødegaards prestasjon mot Fulham lørdag.

– En spiller pekte seg ut i den kampen. Ødegaard er så lik De Bruyne i måten han sentrer og behandler ballen på, sier Cascarino i radiokanalen talkSPORT.

Cascarino roser Arsenal-trener Mikel Arteta for å ha fått Ødegaard i storform.

– Først hadde Arteta ham i klubben på lån. Han sendte ikke Ødegaard tilbake, men gjorde ham til en av sine mest betrodde spillere. Han er så begavet, sier TV- og radioprofilen entusiastisk.

Slik har Martin Ødegaard, Kevin De Bruyne og Bruno Fernandes prestert hittil:

Landslagssjef Ståle Solbakken mener Ødegaards prestasjoner har skutt i været den siste perioden.

– I de to første kampene spilte han «okay» uten å få ut det helt siste, men i de foregående kampene nå har han vært veldig bra, sier Solbakken til VG.

Etter fjorårets sesong i Arsenal-trøya endte 23-åringen på syv nettkjenninger totalt. På fire kamper nå, har Ødegaard notert seg for tre mål.

TILFREDS MED KAPTEINEN: Ståle Solbakken er imponert over hva Martin Ødegaard og Arsenal har fått til i sesonginnledningen i Premier League. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Likevel ser ikke landslagstreneren noen tydelige tegn til at Ødegaard har gjort noen konkrete endringer i spillet sitt.

– Han har fått en sentral rolle i et lag som fungerer bedre og bedre. Da er det mye lettere å fungere som enkeltspiller også, sier han.

Arsenal leder Premier League med full pott på de første fire kampene.

– Martin har vært sentral i Arsenal en god stund, og han var også meget god på landslaget i forrige sesong. Så lenge han er frisk og rask, tyder alt på at det vil fortsette, spår Solbakken.

Fotballekspert for Viaplay, Sigrid Heien Hansen, har også latt seg begeistre av drammenseren den siste måneden.

– Det vi ser av ham nå er klasse. Han har vokst mer og mer bare siden serieåpningen mot Crystal Palace. Det virker som prestasjonen og målene hans mot Bournemouth var forløsende, og han presterer på et høyt nivå i et formsterkt Arsenal-lag, sier Heien Hansen.

Solbakken tror at landslagskapteinen kommer til å bli enda klokere og bedre i fremtiden, mens Heien Hansen ser fortsatt at formspilleren har forbedringspotensial på flere områder.

– Han er ofte i skuddposisjon rundt 16-meteren, og nå har han jo svart på tiltale etter serieåpningen de siste kampene. Men han må opprettholde det å være direkte foran mål, og få bedre uttelling for sjansene han skaper og har, konkluderer Viaplay-eksperten.