– De har en fantastisk spiss, Haaland. Og de har en fantastisk pasningsspiller, Ødegaard. Det er veldig vanskelig å forsvare seg mot Haaland med så mye rom. Men bare to ganger kom Haaland seg fri. I mine øyne var Stefan de Vrij (midtstopper) den beste spilleren i laget, sier van Gaal til VG på pressekonferansen.

Haaland satte inn 1–0 for Norge etter en fantastisk prestasjon i første omgang. Kort tid før pause utlignet Davy Klaassen.

– Vi var uheldige med målet vi slapp inn, sier Virgil van Dijk til TV 2.

– Vi «pushet» ikke godt nok ut. Haaland fikk tak i ballen. Vi må lære av det til neste gang, sier Van Dijk.

Haaland markerte seg kampen gjennom i duellene mot stjernestopperne Virgil van Dijk (Liverpool) og Stefan de Vrij (Inter).

– Vi måtte konsentrere oss hele kampen. Fordi han er veldig sterk og rask. De jaktet kontringer hele tiden. Han er en av de beste spissene i verden. Vi måtte passe på å være riktig posisjonert, sier de Vrij.

TREKKES FREM: Louis van Gaal snakket varmt om Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland. Foto: Bjørn S. Delebekk

Haaland kom også fri alene med keeper i andre omgang, men traff stolpen.

– De har fart og spillere for å kontre. De var veldig direkte. Det er en kvalitet de har. I perioder forsvarte vi oss bra, i andre perioder kom de gjennom. Vi ga bort to sjanser, sier van Dijk.

TØFFE DUELLER: Mellom Virgil van Dijk og Erling Braut Haaland. Foto: Bjørn Steinar Delebekk

Nederland-profilene mener Norge var bevisste på å søke etter Haaland på topp raskt ved muligheten.

– De prøvde å spille direkte opp til Haaland, fordi de vet hvor farlig han er når det er rom mellom forsvarerne. Vi var ikke så overrasket over måten Norge spilte på, sier PSGs midtbanespiller Georginio Wijnaldum.

Norges forsvarer Stefan Strandberg roste også Haaland etter kampen.

– Jeg møter heller Memphis Depay enn Haaland hver dag i uken, sier Strandberg.

Landslagssjef Ståle Solbakken kalte Haaland banens gigant.

– Jeg synes vi henger med mot et av de beste landslagene i verden. Vi utførte planen veldig bra, og jeg synes vi spilte bra. Det er ting vi skal bli bedre på, men det var ikke så galt, sa Haaland selv til TV 2.