• Teamkollegaen hos Haas, danske Kevin Magnussen (29), har 15 poeng og ligger på 10. plass i VM foran helgens Monaco Grand Prix.

  • Schumacher og Nicholas Latifi (Williams) er de eneste av årets faste Formel 1-førere som står uten poeng så langt i 2022.

Det skal legges til at Haas-teamet var sjanseløse sist sesong, og hverken Schumacher eller hans omdiskuterte russiske kollega Nikita Mazepin tok poeng.

Med de nye reglene i 2022 har Haas vært atskillig mer konkurransedyktige, og danske Magnussen har tatt poeng i tre løp.

Schumacher har plasseringene 11, 13, 17, 15 og 14, samt ett brutt løp så langt.

– Må ta poeng med to førere

Den fargerike Haas-sjefen Günther Steiner kritiserer ikke sin tyske fører, men han er samtidig klar ifølge motorsport-total.com:

– Vi må ta poeng overalt – og med begge førerne. På et tidspunkt må vi lykkes, sier teamsjefen.

Mick Schumacher er sønn av syv ganger VM-vinner Michael, som var utsatt for en skiulykke i desember 2013 og ble alvorlig skadet. Sønnen har vært relativt nær poeng både i Miami og Barcelona. Men det hjelper lite.

Han innser at Monaco Grand Prix er noe helt spesielt:

Günther Steiner tror at det kan løsne om 23-åringen får sitt første poeng:

– Det ville ha gitt ham selvtillit. Det er vanskelig å si om det også vil påvirke hans rene kjøreprestasjon, sier Haas-sjefen ifølge motorsport-total.com.

– Det kunne ha skjedd i Barcelona. Det kunne ha skjedd i Miami. Men hver gang det går bra, så skjer det noe.

I Barcelona kom Schumacher for første gang til Q3 i kvalifiseringen. Han kom på 10. plass – men teamet mislyktes med strategien i selve løpet, og tyskeren ble nummer 14.

Günther Steiner frykter ikke at Schumacher skal bli overmodig når han har tatt sitt første poeng.

Mick Schumacher blir nok uansett værende i Formel 1. Ifølge it.motorsport.com, vurderer Aston Martin å erstatte fire ganger verdensmester Sebastian Vettel med Schumacher – om Vettel skulle bestemme seg for å legge opp.

PS! Søndagens løp går 15.00.