Det kommer fram av den årlige Football Money League-rapporten fra revisjonsfirmaet Deloitte, som måler klubbenes omsetning.

Ifølge rapporten omsatte Barcelona for 840,8 millioner euro, cirka 9,4 milliarder kroner, i sesongen 2018/19. Dette er første gang noen klubb i Europa omsetter for mer enn 800 millioner euro.

Barcelona overtar tronen fra erkerival Real Madrid, som i sesongen 2017/18 omsatte for 750,9 millioner euro. Real Madrids omsetning steg med 7,4 millioner euro til 757 millioner euro, men det holder kun til andreplass på listen.

Solskjær: – På et bra sted

På tredjeplass på listen ligger Manchester United. Ole Gunnar Solskjærs klubb omsatte for 711,5 millioner euro. Deretter følger tyske Bayern München og franske Paris Saint-Germain.

United kjemper en innbitt kamp for å komme inn blant de fire beste på Premier League-tabellen, som vil gi en plass i neste års Champions League. Om klubben ikke klarer det – for andre sesong på rad – vil Manchester City og Liverpool kunne gå forbi United på inntektstoppen, ifølge Deloitte.

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær fikk tirsdag spørsmål om temaet på en pressekonferanse. En reporter lurte på om svake prestasjoner på banen er skyld i at United taper økonomisk terreng til klubbene som følger nærmest.

– Det viktigste for meg er at vi får orden på resultatene. Prestasjonene på banen er mitt fokus, og det må det være. Jeg vet at jeg, eller vi, har ressursene og støtten dersom vi for eksempel må ut på overgangsmarkedet. Vi er fortsatt helt der oppe, er vi ikke? Vi er fortsatt på et bra sted, svarte Solskjær.

Ny rekord

Klubbene på topp 20-listen omsatte for i alt 9,3 milliarder euro, noe som er ny rekord og en økning på 11 prosent sammenlignet med sesongen før.

44 prosent av den samlede omsetningen fra topp 20-listen kommer fra TV-inntekter, mens 40 prosent er i kategorien kommersielle inntekter.

Premier League har i alt åtte klubber med på topp 20-listen.