Først utfordret han innover i banen og bøyde ballen bort i det lengste hjørnet.

Deretter utnyttet Liverpool enorme kontringsrom, hvor Xherdan Shaqiri slo en milimeterpresis crosser til egypteren, som på elegant vis dempet ballen og dyttet den forbi West Ham-keeper Lukasz Fabianski.

– Wow, for et mål det var. Herlig lagmål, men det touchet og den avslutningen var sensasjonell, tvitrer tidligere Liverpool-angriper Michael Owen.

– Jeg har trent på å bruke høyrefoten. Det var en nydelig ball fra Shaqiri, jeg må gi ham litt kreditt også, sier Salah til Sky Sports.

Mohamed Salah scoret riktignok to mål i FA-cuptapet mot Manchester United, men har aldri gått mer enn seks kamper uten å score mål i ligaen. Det ble imidlertid ikke syv kamper uten mål.

Scoringene mot West Ham var hans 14. og 15. mål i ligaen denne sesongen, og nummer 20 og 21 i alle turneringer.

foto
TILBAKE: Mohamed Salah har igjen funnet scoringsformen og befester sin posisjon som toppscorer i Premier League. Foto: Justin Setterfield / PA Wire

Dermed er han i celebert selskap med blant andre Ian Rush av Liverpool-spillere som har scoret over 20 mål i fire strake sesonger.

– Fantastisk fotballspiller, skriver Gary Lineker om Salah, som måtte klare seg uten rekkekameraten Sadio Mané mot West Ham.

– Et stort ansvar, sier Salah.

Mohamed Salahs prestasjoner var ikke den eneste som vekket oppsikt i Øst-London.

Sekunder før den første scoringen til Salah ble James Milner erstattet av Curtis Jones, og produsenten fanget opp at Jürgen Klopp tilsynelatende forklarte ivrig hvorfor han byttet.

– Herlige bilder, sier TV 2-ekspert Petter Myhre.

– Det var veldig morsomt. Jeg ba ham om å ikke løpe så mye, han svarte at «hvis jeg ikke løper nok så bytter du meg ut». Men så sa han at når vi scorer i neste sekund så går det helt fint, sier Klopp om situasjonen.

foto
Jürgen Klopp forklarte James Milner hvorfor han byttet. Foto: John Walton / POOL PA
foto
Duoen diskuterte i flere sekunder. Foto: CLIVE ROSE / X01348
foto
Før James Milner til slutt fikk en klem. Foto: John Walton / POOL PA

I neste sekvens så man Curtis Jones føre ballen fremover og orkestrere et vakkert angrep, som endte med at unggutten dyttet ballen ut til målscoreren Salah.

Interaksjonen mellom Klopp og Milner vekket mye interesse i sosiale medier:

Etter Shaqiris vakre forarbeid til Salah ble også sveitseren byttet ut, og nok en gang tok Klopp armen rundt den utbyttede spilleren og ga ham en klem.

Georginio Wijnaldum satte spikeren i kista etter praktfullt kombinasjonsspill mellom Alex Oxlade-Chamberlain og Roberto Firmino i forkant.

Liverpool hadde hele 35 pasninger før midtbanespilleren satte ballen i mål.

Nederlenderen scoret dermed i sin 200. kamp i Premier League. Det var for øvrig også Oxlade-Chamberlains 100. innhopp i Englands øverste divisjon.

Da gjaldt det ikke at West Ham-stopper Craig Dawson styrte inn en corner fra Aaron Cresswell (muligens stusset videre av Declan Rice) mot slutten av kampen.

Etter fem strake kamper uten seier i ligaen står Liverpool nå med seks poeng på to tøffe bortekamper i London.

I 3–1-seieren mot Tottenham fikk Mohamed Salah et mål annullert på svært kontroversielt vis.

– Jeg liker ikke VAR. Jeg synes det dreper gleden med spillet, sier Salah.

Liverpools neste kamp er hjemme mot Brighton onsdag kveld.