Skistads personlige klubbtrener Lage Sofienlund mener 24-åringen tar et modig valg når hun sier nei til å gå lagsprint i verdenscupavslutningen.

– Hun er ikke mentalt klar for fredag, det må ta konsekvensen av, melde fra ikke konkurranseklar, være klar dagen etter. Kristine vil egentlig gå skirenn hver dag nå. Men tre fulle sprinter og tre seire, det tar på fysisk og mentalt. Derfor måtte hun velge litt for å være skarp og klar, sier Sofienund til VG.

Før VM tok Skistad sin første verdenscupseier:

Torsdag ettermiddag informerte skiforbundet i pressemelding at Skistad har takket nei til å gå lagsprint for Norge fredag.

– Kristine syns det er ekstremt morsomt å gå stafetter og det å representere Norge er en ære, hun kunne tenke seg å gå, men vi ble greit enige om at dette er en kjip, men nødvendig avgjørelse, sier Sofienlund.

Lørdag er det vanlig klassisk sprint, den siste denne sesongen, og der går Skistad for sin fjerde strake sprintseier.

– Om hun klarer å gjennomføre den sprinten som de siste nå, så tror jeg det blir tøft å være svensk lørdag, sier Sofienlund og ler.

Slik så det ut da Skistad vant i Falun:

Disse skal gå i Lahti:

Lag 1. Kvinner:

  1. etappe: Julie Myhre, 2. etappe: Anne Kjersti Kalvå.

Lag 2. Kvinner:

  1. etappe: Lotta Udnes Weng, 2. etappe Mathilde Myhrvold.

Lag 1. Menn:

  1. etappe: Erik Valnes, 2. etappe: Johannes Høsflot Klæbo.

Lag 2. Menn:

  1. etappe: Harald Østberg Amundsen, 2. etappe: Sindre Bjørnestad Skar.

24-åringen ble beste norske på VM-sprinten med 5. plass, men ble vraket til lagsprinten i Planica. Skistad ble forbannet.

Sofienlund forteller at de har tatt avgjørelsen om at Skistad ikke skal gå lagsprinten i Lahti sammen.

– Jobber veldig godt sammen som et team, men til syvende og sist er det hun som bestemmer hva som er rett for seg selv. Jeg støtter at hun tør å ta et så modig valg.

Etter VM har hun klinket til med seire i Drammen, Falun og Tallinn. Samtlige ganger endte den svenske yndlingen Jonna Sundling som nummer to.