Det sier Skånland-trener Tor Anders Hustad etter at han hadde med seg laget sitt til Innlandet for å spille lørdagens viktige opprykkskvalik mot Hamna. Da Skånland kom til banen, ble man møtt av forhold som han ikke hadde trodd at han skulle får se som rammer for sin opprykkskvalik.

– Forholdene som vi ble møtt av var en klar negativ overraskelse. Så lite lys som det var her på lørdag, har jeg ikke vært med på å oppleve tidligere. Bedre blir det ikke av at underlaget her oppe er slitt, sier Hustad om kamparenaen.

NEDSLÅTT: Tor Anders Hustad kunne juble over den sportslige prestasjonen av laget under lørdagens opprykkskvalik etter 4-2-seieren mot Hamna. Men forholdene i Bardufoss storhall var han derimot kritisk til. Foto: Ivar Hjelvik

Han mener at oppgradering av storhallen er på sin plass.

– Dette er en av tre kamparenaer i vår region som kan benyttes av oss, spesielt for treningskamper i vintersesongen, i tillegg til Blåbyhallen på Sortland og Senja storhall. At disse hallene holder et godt nivå er av stor viktighet for oss. En forbedring av både lys og banedekke bør utføres i nær framtid, mener Hustad.

Daglig leder i Bardufoss storhall, Jørn Øvervoll, er klar på at deler av kritikken er berettiget.

– Vi kjørte med full gass på lyset i helgas oppgjør, og hadde ikke mer å gi. Så er vi kjent med at lyssituasjonen er for dårlig i øyeblikket, og til å arrangere kamper på et høyere nivå. Det er et problem som vi jobber med å få til en løsning på.

Det er overgangen til neste generasjons lysanlegg som storhallen har et ønske om å realisere.

– Men det er også snakk om et økonomisk spørsmål for oss. Vi lever fra hånd til munn, og er nødt til å realisere et beløp på rundt 1 million kroner for å få realisert et slikt bytte. Men det er absolutt noe som vi har på blokka, sier Øvervoll.

Nær det kommer til det slitte kunstgresset er ikke den daglige lederen like kjent med at holder en kritikkverdig standard.

– Kunstgresset ble skiftet i 2015, og er sju år gammelt. Selv om det har en høy bruk, er ikke skiftet av kunstgress planlagt før i 2025, sier Øvervoll.