HamKam styrte banespillet mot Kristiansund, men de fikk ikke uttelling på sjansene sine. Tabelljumbo KBK kunne dermed juble for sin første seier i Eliteserien denne sesongen.

– Det er viktig å ikke resignere. Så lenge det er håp, så skal vi jage det håpet. Den seieren og den følelsen er helt ubeskrivelig, sier hovedtrener i Kristiansund Christian Michelsen til Discovery etter kampen.

Like før pause fikk Kristian Eriksen en ball i ansiktet. Han fikk tydelig vondt i nesen, men behøvde ikke medisinsk hjelp. Hoveddommer Svein Tore Sinnes mente at han blødde fra nesen og ba ham om å gå av banen for å stoppe blødningen.

Med 10 mann slapp HamKam inn mål, da Christoffer Aasbak skled inn ledelsen for bortelaget.

KNALLHARDT STRAFFET: HamKam var best i første omgang, men ble straffet av KBK sin effektivitet. Foto: Christoffer Andersen / NTB

– Jeg skjønte ingenting. Han hadde jo ikke noe blod eller noe på drakten. Så dommeren koster oss et mål ved å sende ut Eriksen for ingen grunn. Det er jævlig irriterende, sier HamKam-spiller Pål Alexander Kirkevold til Discovery i pausen.

Hjemmelaget skapte noen sjanser mot slutten av kampen, men fikk heller ikke uttelling etter pause. Det tok hele 15 eliteseriekamper før Kristiansund tok sin første seier i Eliteserien.

– Jeg er ikke matchvinner, det var mange matchvinnere ute på banen i dag. Nå håper jeg vi klarer å fortsette det her. Jeg føler vi har vært på rett vei de siste kampene, men i dag gikk det stang inn. Nå er det bare å «gønne» på, sier matchvinner Aasbak.

Kristiansund er derimot fortsatt på bunnen av tabellen. De har nå fem poeng. Det er elleve poeng opp til sikker grunn.

Foto: Christoffer Andersen / NTB